x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Zgonea, noul președinte al ANCOM

Valeriu Zgonea, noul președinte al ANCOM

de Redacția Jurnalul    |    09 Mai 2023   •   15:30
Valeriu Zgonea, noul președinte al ANCOM
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost ales de parlamentari în funcția de președinte al ANCOM. Pentru au votat 270 de parlamentari, iar contra au fost 33 de deputați și senatori.

„Dl Zgonea nua re vechimea necesară în domeniul telecomunicațiilor, nu are niciun fel de vechime în acest domeniu, cu atât mai puțin o vechime minimă de cinci ani. (...) este nevoie de un om cu studii și experiență în acest domeniu.Dl. Zgonea nu ar trebui să se regăsească pe buletinele de vot. Este evident un politruc care va păstra și va accentua caracterul de sinecură al ANCOM, care țoi în prezent este o afacere de familie”, spunea în timpul dezbaterilor deputatul AUR Ilie Coleșa.

Replica a venit de la liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

„Să spui despre un om care a fost patru mandate parflamentar, deputat, a fost președintele Camerei Deputaților, să spui că activitatea de patru mandate e inexistentă și nu-ți conferă pregătirea conferită pentru un domeniu înseamnă că recunoști stai în Parlament degeaba și că deșți ești aici nu te pricepiu la nimic. Valeriu Zgonea are cursuri internaționale în diplomație cibernetică și infrasctructuri critice. Are toate atuurile pentrui a ocupa această funcție, dar și orice altă funcție în statul român”, menționa Simonis.

La ANCOM lucrează şi soţia lui Valeriu Zgonea, Laura Zgonea, în funcţia de secretar general.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea ANCOM