x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Vama Veche”, ţinta furtului de marcă şi de brand!

“Vama Veche”, ţinta furtului de marcă şi de brand!

de Dana Andronie    |    31 Ian 2013   •   15:41
“Vama Veche”, ţinta furtului de marcă şi de brand!

De un deceniu există în Bucureşti, pe strada Berzei nr.25, Clubul “Stuf Bucureşti Vama Veche”. Carmen Popa - deţinătoarea, la OSIM, a mărcilor “Vama Veche”, “Vama Veche km0”, “Stuf Vama Veche”, “La stuf”, “Stuful lui Ovidiu!” - a descoperit cu stupoare că cineva anunţă rebranduirea unui local din Bucureşti, folosindu-se de numele “Vama Veche”.

Localul “Cinema Pub” (din Calea Moşilor, nr 100) urmează a deveni, de la 2 februarie, “Vama Veche Club”“Distracţia din Vama Veche, în Vama Veche Club din Bucureşti. Chiar dacă s-a încheiat sezonul estival putem petrece în aceeaşi atmosferă în Vama Veche Club, de lângă P-ţa Rosetti, Bucureşti”, s-a făcut public anunţul pe facebook. Bineînţeles că deţinătoarea de drept a mărcii i-a avertizat pe cei implicaţi că sunt pasibili de furt intelectual. A urmat o serie de discuţii, care au dus la o plângere la Judecătoria sectorului 2 şi la o plângere penală la secţia în raza căreia firma FEVASAL CO SRL (cu sediul social în Municipiul Sighişoara, Strada Mitropolit Andrei Şaguna, Nr. 26, Scara B, Ap. 7, Judet Mureş) îşi desfăşoară activitatea.

“Stuf Bucureşti Vama Veche există deja de 10 ani în Bucureşti, pe Str. Berzei nr.25, având sigle şi drepturi de autor asupra denumirii, având de asemenea în Vama Veche locaţie, prima de altfel. Urât a se copia firme şi simboluri înregistrate, deja! Vama Veche este marcă înregistrată! Acesta este un avertisment,urmând a se lua măsurile legale!”, le-a comunicat Carmen Popa. Răspunsul: “Vama Veche nu este şi nu poate fi marcă înregistrată fiind un nume de oraş, marcă înregistrată poate fi <> sau <> sau <> ş.a.m.d. Vama Veche ca şi Sighişoara, de exemplu, există ca oraş, şi concept demult şi a inspirat şi va inspira şi în viitor foarte multe alte concepte derivate...”.

Este un mare tupeu din partea celor de la FEVASAL, care au sediul social într-un apartament din Sighişoara! Adică fură pe faţă (căci furt se cheamă ceea ce fac ei, oricât ar căuta s-o mermelească!) şi pretind că e legal. Nu e legal şi o vor simţi pe pielea lor, căci juridic se poate dovedi cu uşurinţă şi în civil, şi în penal. Adică de ce cred ei că Tudor Chirilă nu şi-a permis să-şi zică el Vama Veche, că doar e un nume de oraş! Era o problemă de marcă la mijloc, chiar dacă, practic, Vama Veche se identifica, la vremea “divorţului”, cu numele lui. În altă ordine de idei, furtul de notorietate practicat de FEVASAL nici măcar nu are discreţia pirateriei. O face pe faţă, cu “naturaleţea” celor care se instalează într-o casă goală şi pe urmă zic că e casa lor, de nu-i ma scoţi nici cu scutierii.

VAMA VECHE e o marcă branduită, pe clasa corespunzătoare cluburilor, restaurantelor etc. (clasa 43), de Carmen Popa (Joy&joy Prod 2000 srl), prin existenţa propriu-zisă a locurilor şi localurilor pe care le gestionează. Prestigiul pe care l-a căpătat, în timp, prin onorarea denumirii, i-a adus o clientelă fidelă, pe care FEVASAL vrea să i-o ia. În fapt, e simplu. Clienţii văd denumirea şi cred că e vorba de aceeaşi firmă care i-a satisfăcut până atunci. În drept, e mai complicat, pentru că munca de 10 ani prin care Carmen Popa şi-a construit clientela, este totuşi protejată de OSIM. Cei de la FESAVAL ar putea să-şi deschidă, pe clasa corespunzătoare divertismentului (41), o sală de popice, jocuri de societate, Bungee-Jumping, ţurca, fazan sau poker pe dezbrăcate! Se încadrează perfect la clasa 41. 


P.S.
Deşi au fost avertizaţi, în repetate rânduri, că vor fi daţi în judecată, cei de la FESAL au spus că nu vor face nimic până când nu vor fi chemaţi în instanţă. Ceea ce nu ştiu ei este faptul că nu vor avea clientela pe care mizează! De ce? Pentru că, chiar acceptând ideea că procesul va dura, clienţii pe care se bazează nu vor frecventa localul, deoarece sunt deja informaţi despre murdăria acestui furt. Au şi clienţii onoarea lor!

×
Subiecte în articol: vama veche stuff brand bar marca