x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   19:30
Puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada Rusaliilor și că, date fiind temperaturile ridicate anunțate, vor fi amplasate în principalele vămi puncte de prim ajutor.

Astfel, în această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

Întrucât în perioada mini vacanței se anunță temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul la graniță se preconizează a fi intens, în principalele puncte de frontieră - Nădlac II, Borș, Giurgiu și Vama Veche, vor fi amplasate puncte de prim ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate, în caz de nevoie.

„Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei. În funcţie de dinamica traficului, vor fi dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului”, transmite Poliția de frontieră.

Tot pentru fluidizarea traficului, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

De asemenea, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale în incinta aeroporturilor, în zona terminalelor Schengen, polițiștii de frontieră vor efectua acțiuni polițienești punctuale pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariția aglomerărilor.

Astfel, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară, pot scurta timpul de control.

„O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, deoarece în această perioadă se constată o creştere a numărului mijloacelor de transport marfă, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Menţionăm că este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, iar Poliţia de Frontieră Română ține permanent legătura cu autorităţile din statele vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. În acest context, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, mai precizează Poliția de frontieră.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vami prim ajutor frontieră