x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vânătorul care a ucis tigrul fugit de la Zoo Sibiu: Dacă nu trăgeam în momentul acela, era dezastru!

Vânătorul care a ucis tigrul fugit de la Zoo Sibiu: Dacă nu trăgeam în momentul acela, era dezastru!

13 Dec 2011   •   07:28
Vânătorul care a ucis tigrul fugit de la Zoo Sibiu: Dacă nu trăgeam în momentul acela, era dezastru!

UPDATE 18:45 - Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, pusca cu tranchilizant cu care s-a incercat sedarea tigrului care a fugit marti dimineata din cusca de la Gradina Zoologica, fiind ulterior impuscat, apartine Gradinii Zoologice, fiind singura din dotare.

"Pusca apartine Gradinii Zoologice din Sibiu si a fost cumparata deoarece asa prevede legea. Nu s-a considerat necesar sa se cumpere mai multe astfel de arme deoarece nu au existat, in trecut, incidente la Gradina Zoologica de natura sa justifice o astfel de achizitie", a declarat, conform Mediafax, Mirela Gligore.

Intrebata care este planul de urgenta al Gradinii Zoologice din Sibiu in situatia evadarii unor animale, Mirela Gligore a spus ca acesta prevede mai multe etape, dintre care prima este inchiderea incintei, urmata de evacuarea vizitatorilor, anuntarea autoritatilor competente, formarea echipei de cautare si cautarea propriu-zisa a animalului sau a animalelor.

"Acest plan, asa cum prevede legea, este adus la cunostinta angajatilor Gradinii Zoologice la fiecare sedinta la care se ia in discutie protectia muncii. Aceste etape au fost urmate si in cursul incidentului de astazi", a spus Gligore.

UPDATE 15:58 - Vanatorul care a ucis tigrul fugit de la Zoo Sibiu spune ca s-au facut toate demersurile posibile pentru salvarea animalului, dar, intrucat tigroaica devenise extrem de agresiva, a fost necesara impuscarea ei, pentru ca in caz contrar s-ar fi produs un "dezastru".

"S-a facut tot ce era posibil pentru salvarea animalului. Aceasta a fost tot timpul intentia, de a salva animalul, dar dupa ce a fost tranchilizat a devenit extrem de agresiv. S-au tras doua focuri cu tranchilizant, dar ne-a atacat. Eram tot timpul langa medicul veterinar al Gradinii Zoologice si a venit spre noi. Tigroaica era in aer, sarind spre noi, in momentul in care am reusit sa o impusc in gat. Daca nu trageam in momentul acela, era dezastru", a explicat Marin Valeanu, potrivit Mediafax. El este angajat al Directiei Silvice Sibiu si se ocupa cu vanatoarea din anul 1984.

UPDATE 13:51 - Tigrul care a fugit de la Gradina Zoologica din Sibiu a fost impuscat initial cu arma cu tranchilizant, insa atunci a devenit foarte agresiv si a incercat sa-l atace pe medicul veterinar. Un vanator a impuscat animalul in momentul in care se afla la aproximativ cinci metri distanta de el.

"M-am speriat foarte tare, dar am avut noroc ca nu a ajuns chiar sa ma raneasca. Norocul meu a fost ca in apropiere se afla vanatorul cu arma de foc. Oricum, de la inceputul interventiei nici nu s-a pus problema sa mergem in cautarea animalului fara arme de foc, avand in vedere ca este un tigru, animal stiut ca este periculos", a declarat Liviu Todescu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, tigrul, nascut la Gradina Zoologica din Sibiu, avea 14 ani si o greutate de aproximativ 200 de kilograme, fiind cunoscut ca un animal agresiv. "Nu a atacat oameni pana in prezent, dar era cunoscut ca un animal agresiv, l-am operat de mai multe ori, dar se batea cu ceilalti destul de des", a mai spus Todescu.

UPDATE 12:43 - Tigrul evadat de la Zoo Sibiu a fost impuscat mortal de autoritati. Animalul a atacat echipele care incercau sa-l prinda. Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, a spus ca tigrul devenise periculos si ca, din pacate, a fost necesara impuscarea lui cu o arma cu glont. Tigrul a fost impuscat in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.

UPDATE 11:54 - Tigrul scapat de la gradina zoologica din Sibiu a reusit sa fuga de sub supravegherea echipelor de cautare. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Sibiu, Silviu Albisor, animalul a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiu.

Conform acestuia, tigrul se afla in zona strazii Calea Poplacii, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi, iar intreaga zona a fost evacuata si asigurata de Politia Locala Sibiu, anunta Mediafax.

Directorul Complexului National Muzeal Astra din Sibiu, Valeriu Olaru, a precizat ca din zona muzeului au fost evacuate 18 persoane, atat vizitatori, cat si personal al institutiei si muncitori care lucreaza acolo. Olarau a spus ca persoanele au fost luate din muzeu cu un autoturism al institutiei si scoase la poarta, unde au stat intr-un spatiu inchis pana in momentul in care au putut parasi zona cu diferite mijloace de transport.

UPDATE 11:50 - Tigrul fugit de la Zoo Sibiu a reusit sa iasa din cusca sa din cauza neglijentei ingrijitorului, care, dupa ce a facut curatenie, a lasat usa custii intredeschisa, a anuntat viceprimarului Sibiului Astrid Fodor, citat de Mediafax. "In aceasta dimineata, in jurul orei 9.30, ingrijitorul a facut curatenie si cand a iesit a lasat usa custii intredeschisa, moment in care animalul a iesit", a declarat Astrid Fodor.

UPDATE 10:53 - Autoritatile din Sibiu au localizat animalul in Padurea Dumbrava, specialistii fiind pregatiti pentru a-l tranchiliza. "Echipele de cautare sunt dotate cu o pusca cu tranchilizante care va fi folosita pentru a seda animalul si a-l putea aduce inapoi", a declarat Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu. Potrivit acesteia, tigrul nu a fost prins deocamdata.



Un tigru a scapat de la gradina zoologica din Sibiu. Ingrijitorului i s-a facut rau, iar animalul a iesit din cusca. Reprezentantii Asociatiei Vanatorilor din Sibiu au fost deja contactati si cauta animalul. In apropiere gradinii zoologice este si o padure, ceea ce face misiunea autoritatilor si mai grea.

Mai multe echipaje SMURD sunt pregatite de interventie in cazul producerii vreunui incident, anunta Antena3.

Gradina Zoologica din Sibiu, administrata de Primaria Sibiu, este situata la iesirea din oras catre Paltinis, in apropiere aflandu-se un hotel, mai multe restaurante si Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

×