Persoane inca necunoscute au distrus in mai putin de o luna o parte din indicatoarele noi montate de salvamontisti pe traseul folosit de turistii care urca la 1.450 de metri altitudine in Muntii Fagarasului, la Cabana Suru, a declarat Adrian David, Seful Salvamont Sibiu.
"Este trist ce s-a intamplat. Doua din indicatoare au fost distruse. Cei care fac asta nu se gandesc ca fac rau celor care sunt iubitori ai muntelui si au nevoie de aceste indicatoare. Facem un apel ca sa nu se mai distruga ceea ce cu greu am realizat", a spus Adrian David.
Salvamontistii au modernizat traseele spre Cabana Suru cu marcaje noi, chiar si cu un podet mult mai sigur.
"La Suru este o cabana noua, turismul in zona respectiva se va dezvolta, este poarta de intrare in creasta Muntilor Fagaras. Practic, avem acum pe o distanta de 45 de kilometri un sistem refacut de semnalizare pentru traseul turistic. Si cu ajutorul Ocolului Silvic din Avrig s-a refacut un podet de 17 metri", explica, in luna iulie, Adrian David.
El mentiona atunci ca salvamontistii ajutati de 15 membri ai Asociatiei Montane Carpati, impreuna cu silvicultorii din Avrig, au reusit sa refaca traseul montan din Zona Suru, Muntii Fagarasului.
Astfel, turistii au indicatoare noi incepand de la bifurcatia de la Podul Jibrii, Valea Moasa Avrigului, Izvorul Florii, Culmea Moasei, Refugiul Suru, Fruntea Moasei, Saua Apa Cumpanita - marcaj triunghi albastru - 15 km.
Alti 15 kilometri au fost marcati cu triunghi rosu pe ruta: Statia CFR Sebes Olt - Sebesul de Sus - Muchia Moasei - Cabana Suru - Saua Suru. Cu puncte rosii au fost marcati 9 kilometri pe traseul: Sebesul de Sus - Valea Moasei - Cabana Suru. Turistii care aleg traseul de la Saua Suru pana la Lacul Avrig au marcaje cu banda rosie, pe o distanta de 5 kilometri.
De asemenea, au fost montate 20 de sageti indicatoare si s-a reabilitat poteca turistica Izvorul Florii - muchia Moasei, poteca ce a fost afectata de exploatarea forestiera din zona.