x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Blaga: "Munca de poliţist nu se face cu stomacul gol”

Vasile Blaga: "Munca de poliţist nu se face cu stomacul gol”

de Mara Raducanu    |    26 Ian 2010   •   00:00



La ora bilanţului, în prezenţa  Ministrului de  Interne, Vasile Blaga şi a premierului Emil Boc, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române a prezentat ieri  realizările şi eşecurile oamenilor legii în anul 2009. Chestorul şef Tobă a declarat că în 2009  a crescut cu 12%  numărul infracţiunilor de fur, constatându-se însă o reducere a furturilor din societăţi comerciale şi a furturilor din buzunare, poşete sau genţi. Printre problemele de rezolvat în 2010 se numără şi intensificarea traficului de droguri, România fiind considerată ţara de tranzit spre vestul şi nordul Europei. Partea bună e că potrivit statisticilor pentru prima data în patru ani s-a înregistrat o scădere a accidentelor rutiere.  


UNA CALDĂ, UNA RECE
"Meseria de poliţist nu se face cu stomacul gol", a declarat Blaga, care a avut atât critici, cât şi laude la adresa poliţiştilor. Ministrul a spus, referindu-se la Poliţie şi Jandarmerie, că structurile de arme nu trebuie să-şi calce teritoriul una, alteia, fiecare având de îndeplinit obiective clare. Mai mult, el i-a îndemnat pe poliţişti să fie fermi, să intervină când văd o infracţiune şi să nu se lase sub nici o formă umiliţi. Aşa cum a spus şi la bilanţul Jandarmeriei, deviza lui Blaga este:"mai mulţi poliţişti în stradă, mai puţin prin birouri!".


POLIŢIA ROMÂNĂ, MAI DOTATĂ ÎN 2010!

La capitolul dotări, Poliţia Română va primi, până la sfârşitul lunii ianuarie, o mie de maşini. Prezent la bilanţ, premierul Boc a declarat că în alte ţări  procurorul general şi  şeful poliţiei, care este practic şeriful,  sunt aleşi de cetăţeni, întrebând în acest context câţi au curajul să meargă în judeţe şi să ceară votul cetăţenilor pentru activitatea efectuată. Procurorul general  al României, Codruţa Kovesi a arătat că, înainte de toate avem  nevoie de o schimbare a sistemului.  "Dacă vom continua să numărăm beţe, riscăm să acordăm o atenţie prea mare unor cifre care nu spun nimic, uitând care ne este scopul final". 

×
Subiecte în articol: observator