x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasilescu: Cei patru bancheri beneficiază de prezumţia de nevinovăţie

Vasilescu: Cei patru bancheri beneficiază de prezumţia de nevinovăţie

12 Iul 2010   •   00:00

Cei patru bancheri trimişi în judecată de procurorii DIICOT vor beneficia de prezumţia de nevinovăţie, iar Banca Naţională a României (BNR) nu va lua nicio măsură împotriva lor fără o decizie definitivă a instanţei, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, scrie Mediafax.

"Va fi un proces. Comunicatul se referă la trimitere în judecată, ceea ce înseamnă că va exista şi o sentinţă. Până la această sentinţă definitivă, toţi cei înscrişi în comunicatul DIICOT beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", a spus Vasilescu, întrebat dacă banca centrală, care autorizează persoanele din conducerea băncilor, va adopta vreo măsură în privinţa celor patru.

Preşedintele Consiliului de Administraţi al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, alături de alţi trei bancheri, a fost deferit justiţiei pentru manipularea pieţei de capital, în legătură cu modul de tranzacţionare a acţiunilor băncii, din care s-a obţinut un profit ilicit de aproape 200.000 de lei.

"Sunt implicaţi numai acţionari ai Băncii Transilvania şi nu este implicat nimeni din personalul executiv. Este încă o dovadă că învinuirile aduse de Parchet au, aşa cum de altfel se precizează expres în document, legătură numai cu acţiunile şi nu cu activitatea băncii. În ceea ce priveşte activitatea băncii, fac precizarea că indicatorii raportaţi sunt dintre cei mai buni, şi am în vedere atât indicatorii de solvabilitate şi lichiditate, cât şi calitatea activelor. În concluzie, banca este solidă, activitatea va continua fără să fie în niciun fel împiedicată de acest eveniment, iar clienţii pot avea şi în continuare aceeaşi încredere în bancă", a adăugat Vasilescu.

×
Subiecte în articol: observator