x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasilică Dănileţ, agent de turism CSM. Şefii CSM duşi la Bruxelles, la un seminar de 3 ore pentru studenţi

Vasilică Dănileţ, agent de turism CSM. Şefii CSM duşi la Bruxelles, la un seminar de 3 ore pentru studenţi

de Dan Constantin    |    29 Mar 2015   •   18:51
Vasilică Dănileţ, agent de turism CSM. Şefii CSM duşi la Bruxelles, la un seminar de 3 ore pentru studenţi

Frenezia călătoriilor pe bani publici atinge cotele absurdului la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Până acum, turistul de serviciu al CSM era Vasilică Dănileţ. Celebru pentru atingerea unor puncte exotice în drumeţiile finanţate din bugetul CSM- recordul este participarea la o reuniune în Panama a magistraţilor care se luptă cu miile de kilometri parcurşi în numele anticorupţiei- domnul Cristi Vasilică Dănileţ bagă morbul călătoriilor şi în noua conducere a CSM. Hotărârea nr.213 din 3 martie 2015 arată cât de mare este dorinţa membrilor CSM de a sparge orizonturile strâmte ale clădirii din str. Plevnei şi a deschide căi nebătute pe care jena sau ruşinea le-au ţinut în frâu.

Convocarea. Actul CSM adoptat de plen arată cum se dijmuieşte legal banul public. Nota nr.3/2982/1154/DAERIP/3938/ST/2015, Direcţia afaceri europene, relaţii internaţionale şi programe a înaintat o propunere privind participarea unor reprezentanţi CSM la seminarul privind soluţionarea litigiilor care va avea loc în Belgia, la Bruxelles, la 19 mai 2015.

Cum s-a aflat de reuniunea la care musai se impunea o reprezentare românească a magistraţilor? “La data de 3 februarie 2015, prin corespondenţă electronică, dl judecător Cristi Vasilică Dănileţ, membru CSM a fost informat despre organizarea unui seminar privind metodele de soluţionare a litigiilor” (citat din nota CSM).

Aşadar, umblând pe net, Vasilică a “pescuit” o reuniune bună de vizitat. Cui este destinat seminarul? Nota CSM ne lămureşte:” potrivit datelor comunicate, seminarul este destinat avocaţilor, consilierilor juridici şi studenţilor”. (nr.sublinierea noastră!)

Consistenţa dezbaterilor merită a fi şi ea subliniată: ”Seminarul este programat să se desfăşoare pe parcursul a trei ore, în intervalul 14:00-17:00, în 19 mai 2015”.

Cât costă distracţia? “Seminarul are o taxă de participare de 60 de euro (fără TVA). Urmează bomba: adică hotărârea CSM . Având în vedere cele de mai sus, Plenul CSM hotărăşte: “Art. 1. desemnarea următorilor membri ai CSM în vederea participării la seminarul din 19 mai organizat de Asociaţia pentru arbitraj internaţional (n.r. un ONG) :
- dl. judecător Marius Tudose, preşedintele CSM
- dl. procuror Bogdan Gabor, vicepreşedinte al CSM
- dl. judecător Cristi Vasilică Dănileţ, membru CSM

Călătoria la Bruxelles va fi suportată din bani publici: ”Costurile privind taxa de participare, transportul, cazarea, diurna şi asigurarea medicală, precum şi alte cheltuieli implicate în deplasare, urmează a fi suportate din bugetul CSM.”

Câteva mii de euro aruncate pe fereastră, la ideea agentului de turism al CSM, care a speculat naivitatea (doar atât) a şefilor lui de dată recentă pentru a-i duce la Bruxelles cu un pretext rizibil.

Deplasările exotice, o modă
Deplasările în destinaţii exotice sunt o modă în CSM. După ce în primăvara lui 2012 fosta preşedintă a Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica, a plecat împreună cu Oana Hăineală, pe atunci doar vicepreşedintă, în celebra delegaţie din Hong Kong, a venit rândul judecătorului Cristi Vasilică Dănileţ să aibă parte de o deplasare mai specială. Un fan al călătoriilor, lucru ce reiese din pozele sau postările de pe Facebook sau de pe blog, Vasilică Dănileţ a fost trimis tocmai în Panama. Evident, în interes de serviciu. În noiembrie 2013, Cristi Vasilică Dănileţ a reprezentat CSM la o conferinţă împotriva corupţiei, găzduită de ţara care a dat numele generic al escrocheriilor "Panama". Vasilică Dănileţ a fost însoţit Panama de Luminiţa Palade, procuror devenit membru CSM pe locul vacantat prin eliminarea procurorului Bălan, un adversar al fostei şefe CSM Oana Hăineală. Ei au participat la cea de-a cincea sesiune a Conferinţei Statelor Părţi la Convenţia ONU împotriva Corupţiei, ce a avut loc în perioada 25-29 noiembrie 2013 în Panama City. Toate “cheltuielile privind transportul internaţional, cazarea, asigurarea medicală, precum şi alte cheltuieli ce vor fi necesare” au fost suportate din bugetul CSM.

Cititi 
Hotărârea CSM nr.213 din 3 martie 2015 (format PDF)


×