x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vatican - Papa invinge gripa

Vatican - Papa invinge gripa

02 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Starea de sanatate a Papei Ioan Paul al II-lea s-a stabilizat dupa un episod mai grav de laringo-traheita acuta, care a necesitat spitalizare. Starea de sanatate a Papei Ioan Paul al II-lea s-a stabilizat, insa Suveranul Pontif va ramane cateva zile internat pentru supraveghere medicala. Vaticanul a anuntat ca, desi mai are febra, Papa a reusit sa celebreze messa zilnica.
RADU CROITORU

AVE. Lumea crestinitatii se roaga pentru sanatatea Papei

APEL LA CALM. Medicii au confirmat diagnosticul de laringo-traheita acuta cu episoade de spasm laringian, dezmintind faptul ca Ioan Paul al II-lea a fost ajutat de aparate ca sa respire. Purtatorii de cuvant ai Vaticanului au spus ca nu exista motive de ingrijorare in ceea ce priveste sanatatea Papei si ca toata lumea poate sta linistita.

Papa Ioan Paul al II-lea, in varsta de 84 de ani, a fost spitalizat de urgenta, marti seara, in urma unor probleme respiratorii acute provocate de gripa. Din cauza unor usoare complicatii, Vaticanul a luat decizia de a-l interna pe Sfantul Parinte la Spitalul Gemelli din Italia.

RUGACIUNI. Vaticanul a incercat sa linisteasca lumea intreaga, deja ingrijorata de starea precara a sanatatii celui mai iubit Papa din istorie. In Basilica "Sfantul Petru" si in Piata unde Suveranul Pontif aduna zeci de mii de oameni, mai multe persoane au inceput sa se roage pentru sanatatea acestuia, invocand necesitatea ca Ioan Paul al II-lea sa-si poata continua misiunea. Grupuri de pelerini aflati la Vatican se opreau pentru cateva clipe in fata ferestrelor Papei, in timp ce la Spitalul Gemelli aproximativ 100 de oameni asteaptau cu ingrijorare buletinul de sanatate al Sfantului Parinte. Rugaciuni speciale au fost rostite in mai multe biserici din lume unde catolicii si-au exprimat ingrijorarea si tristetea pentru starea de sanatate a Papei.

ISTORIA UNUI MIT
Lumea isi aminteste de Ioan Paul al II-lea ca de un om viguros pe care sportul l-a facut sa reziste ani in sir. Pontificatul sau a inceput la 16 octombrie 1978, cand preotul de origine poloneza avea 58 de ani. Lumea l-a iubit imediat pentru stilul sau degajat. In timp, Piata Sfantul Petru din Vatican a devenit prea mica pentru multimile care veneau sa-l asculte pe Ioan Paul al II-lea. Din 1994, cand i-a fost confirmat diagnosticul de Parkinson, lumea intreaga a urmarit cu ingrijorare evolutia lenta a bolii sale. Papa nu a cedat bolii, cum nu s-a lastat intimidat nici de atentatul din 1993, cand a fost impuscat in umar.
×
Subiecte în articol: observator