x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veste bună pentru Gigi Becali. ÎCCJ l-a reabilitat pe latifundiarul din Pipera

Veste bună pentru Gigi Becali. ÎCCJ l-a reabilitat pe latifundiarul din Pipera

12 Mar 2021   •   16:24
Veste bună pentru Gigi Becali. ÎCCJ l-a reabilitat pe latifundiarul din Pipera

Gigi Becali a primit o veste bună de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cererea latifundiarului din Pipera pentru reabilitare și ștergere interdicțiilor pe care le avea a fost acceptată. Gigi Becali a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în trei dosare, „Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat mașina. Omul de afaceri a ispășit totuși doar un an și zece luni din pedeapsă.

„Ce mare lucru? A mai fost respins ba că n-aveam o chitanță în original de achitare a prejudiciului, ba că nu știu ce. Chestii minore. E în regulă acum. 

De șase luni de zile, aveam un contract să vând fabrica de armament (n.r. - Uzina Mecanică de la Drăgășani) pe 13 milioane de euro, dar nu puteam, că n-aveam licență de fabricat gloanțe pentru că aveam cazier. Fiind patron, aveam nevoie de licență, iar oamenii care o cumpără mi-au spus că aveam nevoie de licență. Acum iau licența și îmi iau banii! Iau 13 milioane de euro și iau banii pe fabrică”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.ro

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la: -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătorești prin care s-au pronunțat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cererii de reabilitare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 martie 2021”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

×
Subiecte în articol: gigi becali