x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veşti proaste pentru bucureşteni: taxele şi impozitele locale cresc cu 16% în 2013

Veşti proaste pentru bucureşteni: taxele şi impozitele locale cresc cu 16% în 2013

28 Ian 2013   •   18:01
Veşti proaste pentru bucureşteni: taxele şi impozitele locale cresc cu 16% în 2013
Sursa foto: Andrei Ciocarlan/Intact Images

Primăriile de sector vor încasa taxe şi impozite majorate cu 16% de la 1 ianuarie 2013 pe case, terenuri, maşini, parcări de reşedinţă, procent ce reprezintă rata inflaţiei din ultimii trei ani, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la comandamentul de iarnă.

Declaraţia edilului-şef a fost făcută în contextul în care şedinţa CGMB de marţi are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu acest subiect.

"Nu este propriu-zis o majorare, ci o aliniere cu inflaţia din ultimii trei ani. Toate dările care sunt la sectoare şi pe care acestea le încasează cresc, de la taxa auto, pe proprietate, pe parcările de reşedinţă, cu 16%, taxă dictată de ordonanţa de Guvern. În schimb, taxa de cimitir, cea de curăţenie, cea care priveşte intrarea maşinilor de mare tonaj în Bucureşti, taxe pe parcările publice etc. nu cresc, pentru că acestea fac parte din ordonanţă şi sunt la dispoziţia Consiliului General", a precizat Oprescu.

Edilul-şef a spus că s-a consultat în legătură cu această problemă cu primarii şi cu liderii politici din CGMB.

Cât priveşte persoanele care deja şi-au achitat taxele şi impozitele care se vor majora, Oprescu a arătat că sunt modalităţi, aplicabile la fiecare sector, acolo unde se încasează aceste taxe, pentru completarea acestora.

În şedinţa de marţi, CGMB va dezbate un proiect de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiului Bucureşti începând cu 2013.

×