x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vezi noile meserii recunoscute în România. Cum se vor numi angajaţii de la circ şi TV şi ce categorii de experţi apar

Vezi noile meserii recunoscute în România. Cum se vor numi angajaţii de la circ şi TV şi ce categorii de experţi apar

23 Feb 2012   •   14:20
Vezi noile meserii recunoscute în România. Cum se vor numi angajaţii de la circ şi TV şi ce categorii de experţi apar

Ministerul Muncii a omologat si publicat in Monitorul Oficial 56 de meserii noi, printre care se numara si "evaluatorul de evaluatori", "maestrul magician" sau "prestidigitatorul".

Sunt oficializate, astfel, o serie de meserii ale caror titulaturi erau deja folosit in industriile lor, precum: jurnalist TV sau producator TV, cu toate derivatele acestei meserii - producator de platou, producator delegat sau producator executiv.

Apar, de asemenea, si o serie de evaluatori, printre care evaluatorii de bunuri culturale, de furnizori si de programe, evaluatori externi si evaluatorii care vor evalua alti evaluatori.

Se recunoaste calitatea de meseriasi si producatorilor de bijuterii, care vor fi numiti maistrii bijutieri, in bransa urmand sa activeze oficial si consilierii de vanzari bijuterii si ceasuri, precum si gemologii - specialistii in pietre pretioase.

Iluzionistii de la circ intra si ei in randul lumii, alaturi de maestrii magicieni si prestidigitatori.

O meserie aparte si recunoscuta ca atare de stat este si cea de "manager de dezvoltare durabila pentru mobila sau componente", nu mult diferita de cea de "responsabil tehnic cu urmarirea curenta a comportarii constructiilor".

De asemenea, li se recunoaste calitatea de specialisti mai multor categorii profesionale, printre care: Specialistii in arii protejate, specialistii in e-Afaceri, specialistii in e-Guvernare, specialistii in e-Media sau in e-Sanatate, precum si specialistilor in economia sociala.

Apar si noi categorii de experti, precum "expert in parteneriat public-privat", iar pirotehnicienii si hidrogeologii vor fi si ei, intr-un final, recunoscuti drept meseriasi.

×