x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedinte PDL: Situaţia de la Constanţa trebuie tratată chirurgical

Vicepreşedinte PDL: Situaţia de la Constanţa trebuie tratată chirurgical

31 Iul 2010   •   00:00

Petru Filip spune că situaţia organizaţiei PDL Constanţa va fi tranşată printr-o decizie a BPN. Totodată, Filip susţine că Elena Udrea singură, ţinând cont de timpul pe care îl are la dispoziţie, nu va putea rezolva situaţia. Tocmai de aceea, acesta se pronunţă pentru trimiterea de la centru a unei persoane "directă şi tranşantă" care să acţioneze "chirurgical".



Vicepreşedintele PDL Petru Filip spune că  s-a ajuns la o situaţie conflictuală la Constanţa din cauza orgoliilor locale şi că este regretabil. Filip este de părere că astfel de situaţii pot fi întâlnite în orice organizaţie, iar rezolvarea va veni prin implicarea conducerii centrale. Vicepreşedintele PDL şi-a amintit că  PDL Constanţa recidivează, deoarece au existat conflicte şi în anul 2000 când la conducere erau Stalian Duţu şi Pană.

"Nu vreau să spun că Constanţa are un specific conflictual, dar conflictul trebuie aplanat şi poate fi aplanat prin implicarea BPN sau prin provocarea de alegeri locale interne mai devreme. Cei care nu vor fi mulţumiţi, vor lua ce decizie vor", a declarat Petru Filip pentru realitatea.net.

Întrebat de ce BPN nu a intervenit până acum, Filip a spus că s-a lăsat la latitudinea CJC, deoarece, de-a lungul timpului, deciziile de la centru nu au mulţumit organizaţiile locale şi era normal ca un conflict să se tranşeze în interiorul organizaţiei locale unde oamenii se cunosc între ei."Decizia BPN a fost una logică, dar dacă CJC nu a reuşit să rezolve problema, ba a mai agravat situaţia, trebuie să acţionăm pentru a stopa escaladarea conflictului. BPN trebuie să ia o decizie care să creeze un cadru statutar pentru organizarea de alegeri chiar dacă s-au blocat alegerile interne", a mai spus Filip.

"Vor trebui găsite persoane care să aibă timp să se ducă acolo şi să vadă despre ce e vorba, persoane directe şi tranşante. Decizia acestora ar putea  menţine starea conflictuală între cei doi, pentru că ambii sunt foarte fermi pe poziţii. E o situaţie care trebuie tratată chirurgical, pentru că s-a încercat deja cu piramidon şi aspirină". Aceasta este rezolvarea situaţiei de la PDL Constanţa avansată de Petru Filip.

Legat de activitatea de coordonare a filialei de către Elena Udrea, Filip spune că "doamna Udrea, singură ţinând cont de timpul pe care îl are fiind angrenată şi în activitatea de la minister, nu va putea rezolva problema de una singură".

×
Subiecte în articol: observator