x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele CJ Ilfov şi primarii din Snagov şi Jilava, reţinuţi de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Vicepreşedintele CJ Ilfov şi primarii din Snagov şi Jilava, reţinuţi de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

21 Dec 2011   •   05:45
Vicepreşedintele CJ Ilfov şi primarii din Snagov şi Jilava, reţinuţi de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

UPDATE 13:02 - In dosarul in care au fost deja retinuti edilii din Snagov si Jilava, procurorii DNA i-au mai retinut pe vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov, Gheorghe Roman, finul primarului comunei Jilava, Szasz Ovidiu, si doi notari publici, Cutaru Eugenia si Curpene Roxana.

Primarul comunei ilfovene Jilava, Adrian Mladin si cel al Snagovului, Apostol Musat au fost retinuti, noaptea trecuta, de procurorii DNA. Ei sunt acuzati de luare de mita si trafic de influenta si vor fi propusi pentru arestare preventiva. Un om de afaceri sustine ca i s-au cerut bani pentru retrocedarea unui teren care valoreaza doua milioane de euro.

Potrivit Antena3, Mladin si Musat au fost audiati, marti dupa-amiaza, la Directia Nationala Anticoruptie, intr-un caz privind fapte de coruptie.

Cei doi edili sunt suspectati ca au pus la cale un plan urbanistic prin care mai mult de 50 de hectare din lacul Snagov, domeniu public al statului, au fost trecute drept proprietate privata. Pe acele terenuri urmau sa fie ridicate vile care sa bage sute de milioane de euro in buzunarele proaspetilor proprietari.

Primarul din Jilava a cerut mita 500.000 de euro pentru intabularea unor terenuri. Din aceasta suma, a primit 50.000 de euro. Primarul din Snagov a cerut 1.100.000 de euro pentru aceeasi operatiune.

×