x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele francez al NATO care a criticat scutul antirachetă nu a fost reales

Vicepreşedintele francez al NATO care a criticat scutul antirachetă nu a fost reales

de Mediafax    |    10 Oct 2011   •   10:54
Vicepreşedintele francez al NATO care a criticat scutul antirachetă nu a fost reales
Presedintele AP NATO, Karl Lamers, a obtinut un nou mandat de un an la conducerea acestui for, el fiind de altfel singura propunere pentru aceasta functie, trei dintre cei cinci vicepresedinti si trezorierul forului reinnoindu-si la randul lor mandatele.
Karl Lamers a primit un nou mandat de presedinte al AP NATO prin aplauzele celor prezenti.
De asemenea, trei dintre cei cinci vicepresedinti ai Adunarii Parlamentare a NATO - Petras Austrevicius ( Lituania), Hugh Bayley (Marea Britanie) si Jadwiga Zakrzewska (Polonia) - au fost realesi, pentru un al doilea mandat.
Doi dintre vicepresedinti - Jean-Michel Boucheron (Franta) si Mike Ross (SUA) - nu au mai candidat, ei avand deja maximul de mandate admise, procedural, pentru aceasta functie, respectiv doua.
In locul acestora au fost alesi portughezul Julio Miranda Calha si americanul Jeff Miller.
De asemenea, trezorierul Pierre Claude Nolin (Canada) a fost reales in functie.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, luni, in plenul AP NATO, ca reforma Aliantei este in curs de realizare, el declarand ca numarul centrelor de comanda va fi redus de la 11 la 7, iar numarul posturilor din structurile de comanda cu 35%.
Raspussen a adaugat ca, "in acest moment, autoritatile din domeniul militar fac pasii necesari pentru ca aceasta decizie sa devina una sustinuta politic".
"Suntem deci pe calea cea buna, ne conformam calendarului de reforma si al agentiilor, se va ajunge de la 14 la 3 astfel de agentii de comanda. Sa stiti ca am lansat aceasta reforma chiar in inima NATO, la Bruxelles. Suntem pe calea cea buna cu implementarea", a mai spus Rasmussen.

×