x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta: Geo Saizescu va avea întotdeauna un loc în sufletele noastre

Victor Ponta: Geo Saizescu va avea întotdeauna un loc în sufletele noastre

24 Sep 2013   •   11:59
Victor Ponta: Geo Saizescu va avea întotdeauna un loc în sufletele noastre

Regizorul Geo Saizescu va avea întotdeauna un loc în sufletele românilor, iar creațiile sale vor fi veșnice, susține premierul Victor Ponta, care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei maestrului.

"Dumnezeu să-l odihnească pe maestrul Geo Saizescu. Un regizor care ne-a adus atât de multă bucurie nouă și fostelor generații va avea întotdeauna un loc în sufletele noastre. Creațiile sale vor fi veșnice, la fel ca și mândria românilor de a fi fost contemporani cu un astfel de talent", a afirmat Victor Ponta, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului.

Regizorul Geo Saizescu a decedat luni seară, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", spital la care fusese transferat în urmă cu o săptămână din cauza unor complicații pulmonare.

Geo Saizescu, regizor, scenarist și actor, s-a născut la 14 noiembrie 1932, la Prisăceaua, județul Mehedinți.

A absolvit Liceul 'Traian' din Drobeta-Turnu Severin și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică 'I. L. Caragiale' din București (1957).

A desfășurat o bogată activitate didactică universitară și de îndrumare a împătimiților în ale actoriei, dar și regiei de film, fiind profesor și prodecan al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion. A fost director al Studioului de film TV (1972-1976).

A fost un consecvent realizator de comedii de situații, construite pe exploatarea unor gaguri fizice și verbale, în producții precum: 'S-a furat o bombă' (1961), 'Lumina palidă a durerii' (1979), 'Buletin de București' (1982)', 'Pe malul stâng al Dunării albastre' (1983)'. A avut apariții în filmele pe care le-a regizat. A avut incursiuni și în domeniul documentarului și filmului utilitar, cele mai cunoscute dintre acestea fiind 'Simfonia Deltei' (1986), 'Vatra Dornei' (1987), 'Semenic, Herculane, Muntele Mic' (1988).

×