Regizorul Geo Saizescu va avea întotdeauna un loc în sufletele românilor, iar creațiile sale vor fi veșnice, susține premierul Victor Ponta, care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei maestrului.
"Dumnezeu să-l odihnească pe maestrul Geo Saizescu. Un regizor care ne-a adus atât de multă bucurie nouă și fostelor generații va avea întotdeauna un loc în sufletele noastre. Creațiile sale vor fi veșnice, la fel ca și mândria românilor de a fi fost contemporani cu un astfel de talent", a afirmat Victor Ponta, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului.
Regizorul Geo Saizescu a decedat luni seară, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", spital la care fusese transferat în urmă cu o săptămână din cauza unor complicații pulmonare.
Geo Saizescu, regizor, scenarist și actor, s-a născut la 14 noiembrie 1932, la Prisăceaua, județul Mehedinți.
A absolvit Liceul 'Traian' din Drobeta-Turnu Severin și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică 'I. L. Caragiale' din București (1957).
A desfășurat o bogată activitate didactică universitară și de îndrumare a împătimiților în ale actoriei, dar și regiei de film, fiind profesor și prodecan al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion. A fost director al Studioului de film TV (1972-1976).
A fost un consecvent realizator de comedii de situații, construite pe exploatarea unor gaguri fizice și verbale, în producții precum: 'S-a furat o bombă' (1961), 'Lumina palidă a durerii' (1979), 'Buletin de București' (1982)', 'Pe malul stâng al Dunării albastre' (1983)'. A avut apariții în filmele pe care le-a regizat. A avut incursiuni și în domeniul documentarului și filmului utilitar, cele mai cunoscute dintre acestea fiind 'Simfonia Deltei' (1986), 'Vatra Dornei' (1987), 'Semenic, Herculane, Muntele Mic' (1988).