x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta: Scrisoarea de intenţie cu FMI a fost introdusă pe ordinea zi a primei şedinţe de Guvern

Victor Ponta: Scrisoarea de intenţie cu FMI a fost introdusă pe ordinea zi a primei şedinţe de Guvern

08 Mai 2012   •   12:14
Victor Ponta: Scrisoarea de intenţie cu FMI a fost introdusă pe ordinea zi a primei şedinţe de Guvern

Scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International a fost introdusa ca prim punct de discutie al sedintei de marti a Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul unei discutii pe aceasta tema cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

'Am avut o discutie finala privind scrisoarea de intentie si mergem sa sedinta de guvern, iar prim punct pe ordinea de zi este confirmarea scrisorii cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala. I-am multumit guvernatorului pentru mesajele de predictibilitate si stabilitate din punct de vedere al politicii monetare', a spus Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca in noua tinta de majorare a deficitului bugetar este inclusa si a doua transa de crestere a salariilor pentru bugetari, premierul a raspuns afirmativ.

Premierul a anuntat, la finalul negocierilor, ca salariile bugetarilor vor creste de la 1 iunie cu 8%, restul de pana la 15% urmand sa fie acordat tot in cursul anului 2012, in luna octombrie sau noiembrie.

×