x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Raluca Turcan lămurește problema creșterii obligatorii a vârstei de pensionare

VIDEO: Raluca Turcan lămurește problema creșterii obligatorii a vârstei de pensionare

de Alice Petrescu    |    25 Mai 2021   •   12:36
VIDEO: Raluca Turcan lămurește problema creșterii obligatorii a vârstei de pensionare

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan a făcut mai multe clarificări referitoare la vârsta de pensionare, subliniind că guvernul nu intenționează să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani, ci doar introducerea în lege a posibilității ca angajații din sectorul public să poată opta să își continue activitatea.

 

Vârsta și durata stagiului minim de pensionare nu cresc, precizează ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Sunt niște minciuni atât de gogonate, încât te întrebi cât pot să le mai rostogolească în spațiul public”.

„Ca să fie foarte limpede în privința vârstei de pensionare - nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit”, spune Raluca Turcan.

 

Precizările vicepremierului, Raluca Turcan vin în contextul în care, în spațiul public au fost vehiculate o serie de informații privind intenția Guvernului de a crește stagiul minim de cotizare, ori de a elimina pensionarea anticipată,

×