x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Sorin Grindeanu, după negocierile pe teme economice cu PNL

VIDEO: Sorin Grindeanu, după negocierile pe teme economice cu PNL

10 Noi 2021   •   15:40
VIDEO: Sorin Grindeanu, după negocierile pe teme economice cu PNL

PSD a făcut, la negocierile pe programul de guvernare, mai multe propuneri în scopul creşterii veniturilor statului, printre care se numără şi taxarea "luxului", a anuntat miercuri, prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, referindu-se la impozitarea progresivă.

 

" Prima întâlnire de astăzi a fost concentrată pe ceea ce înseamnă lipsa resurselor bugetare într-o perioadă în care statul trebuie să fie alături de cetăţeni, pentru că ştim, în acest moment, şi vedem cu toţii cum scade nivelul de trai al românilor, iar noi ne dorim să venim cu venituri în plus la bugetul de stat, nu doar să facem cheltuieli. Sigur că ne dorim să creştem salariul minim de la 1 ianuarie, să mărim pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, să mărim cu 11% punctul de pensie, iar alocaţiile să fie conform legii. Pentru asta am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare pentru a creşte veniturile statului. Prima dintre ele ar fi cea legată de taxarea luxului, dacă putem să îl numim aşa. Toate ţările civilizate au o asemenea taxare a luxului. Vrei iaht, plăteşti în plus", a precizat Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

PNL și PSD au început discuții astăzi pe programul de guvernare. Prima discuție a fost legată de temele economice din acest program de guvernare.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu