x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viitoare mămică la doar 13 ani!

Viitoare mămică la doar 13 ani!

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Noi 2008   •   00:00



O puştoaică de numai 13 ani din comuna vasluiană Soleşti a fugit de acasă, după ce a aflat că este însărcinată, informează Agerpres. Tânăra a fugit împreună cu un tânăr de 24 de ani cu care întreţine raporturi sexuale de aproximativ un an!



Cu toate că a fost sfătuită de poliţiştii din sat să se întoarcă acasă, fata a refuzat să revină în casa părinţilor. 'Tânărul de 24 de ani a recunoscut că întreţinea relaţii sexuale cu minora de mai bine de un an, deşi îi ştia foarte bine vârsta. În aceste condiţii, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă până la zece ani de închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Alina Tonică.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat, la rândul său, o anchetă proprie, după ce a fost sesizată cu privire la acest caz de reprezentanţii poliţiei. „Fata, însărcinată în trei luni, nu a fost găsită de reprezentanţii instituţiei noastre, dar am primit asigurări că ea va veni în cursul zilei de vineri să discute cu specialişti din cadrul DGASPC. Noi am trimis autorităţilor locale o adresă prin care le solicităm acestora să trimită fata la o instituţie specializată, pentru a se vedea dacă poate păstra sarcina. Totodată, vom solicita conducerii şcolii la care fata a învăţat, o caracterizare a fetei şi reprimirea acestei la cursuri, în timp ce asistentul social va trebui să o monitorizeze pe minoră”, a declarat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Vaslui.

×
Subiecte în articol: romania