x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîntu ar putea să petreacă sărbătorile acasă. Omul de afaceri le cere judecătorilor eliberarea condiţionată din închisoare

Vîntu ar putea să petreacă sărbătorile acasă. Omul de afaceri le cere judecătorilor eliberarea condiţionată din închisoare

06 Dec 2012   •   12:26
Vîntu ar putea să petreacă sărbătorile acasă. Omul de afaceri le cere judecătorilor eliberarea condiţionată din închisoare
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Sorin Ovidiu Vîntu a depus la Judecătoria Sectorului 4 o cerere de eliberare condiţionată, omul de afaceri având de executat un an de închisoare pentru că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, fost manager al postului Realitatea TV. Instanţa a stabilit pentru 17 ianuarie 2013 discutarea cererii depuse de Sorin Ovidiu Vîntu.

S.O.Vîntu a executat deja peste cinci luni din pedeapsa de un an de închisoare dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 iunie 2012. Vîntu şi omul său de încredere, Ion Ilie Cezar, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Potrivit Parchetului, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

"Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", susţine Parchetul General, potrivit Agerpres.

Fostul manager al postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, spunea, pe 7 iunie, la Curtea de Apel Bucureşti, că în perioada în care lucra la această televiziune Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar.

"În momentul în care Vîntu mi-a spus acest lucru avea 30 de oameni în jurul său, ceea ce împreună cu tonul pe care mi-a vorbit domnul Vîntu m-a făcut să percep acest moment ca o ameninţare", a afirmat Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a povestit că Vîntu a continuat să-l ameninţe cu diferite ocazii, inclusiv în cadrul unei întâlniri la o benzinărie, iar prezenţa omului de încredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificată şi fără niciun temei.

"Ajunsese ca domnul Cezar să-mi spună că Sorin Ovidiu Vîntu este în parcare sau în alte locaţii din jurul sediului televiziunii şi trebuie să mă văd cu el. Din tot comportamentul şi afirmaţiile lui Ion Ilie Cezar am perceput mesajul că nu e bine să mă pun rău cu domnul Vîntu. Acesta mi-a spus de mai multe ori că trebuie să plătesc 200.000 de euro pe lună, altfel voi fi dat afară, voi pierde banii sau voi fi decredibilizat în mediul de afaceri", a spus Sebastian Ghiţă.

×