x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîntu: Dacă mă întorc la închisoare, voi lua legea în propriile mâini!

Vîntu: Dacă mă întorc la închisoare, voi lua legea în propriile mâini!

14 Noi 2011   •   13:05
Vîntu: Dacă mă întorc la închisoare, voi lua legea în propriile mâini!

UPDATE 15:58 - Sorin Ovidiu Vintu a declarat, astazi, la Curtea de Apel Bucuresti, ca nu a luat "nici cinci bani de la Petromservice", iar daca instanta va decide ca el sa ramana in arest si se va intoarce la inchisoare, atunci nu poate decat sa ia legea "in propriile maini".

"Petromservice a fost falimentata de salariatii ei, sfatuiti de avocatii lor sa speculeze o neregula din contractul de munca si care au pornit mii de procese imptriva acestei companii. Pentru a se putea apara, Petromservice a cautat calea legala, dar a fost prea tarziu, pentru ca drepturile salariale acordate erau mai mari decat capitalul societatii", a declarat Sorin Ovidiu Vintu in instanta, potrivit Mediafax.

Totodata, Vintu a mai spus ca procurorii fac o confuzie majora intre modul in care se achizitioneaza un pachet mare de actiuni si modul de tranzactionare a pachetelor mici de actiuni la bursa. El a precizat ca in cazul pachetelor mari de actiuni, persoana interesata discuta cu actionarul majoritar al societatii care vinde pachetul, iar negocierea nu se poarta direct intre persoane fizice, ci prin intermediul unei societati angajate de potentialul cumparator.

Sorin Ovidiu Vintu a sanctionat faptul ca procurorii nu au intocmit pana la acest moment o expertiza contabila riguroasa in dosar, aratand ca "orice amator in piete de capital poate spune ca una este pretul platit pentru un pachet important de actiuni si alta este situatia pachetelor minore de pe bursa".

"Nu am primit nici cinci bani de la Petromservice, iar faptul ca eu sunt consilierul economic al lui Liviu Luca nu este descoperirea vreunui functionar de la Parchet, ci reprezinta, mai degraba, un mod de a glumi dintre mine si el, gluma facuta dealtfel publica si intr-una dintre declaratiile mele televizate", le-a mai spus Vintu magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare, urmand sa decida daca Vintu, Liviu Luca si ceilalti opt arestati preventiv in dosarul Petromservice vor fi eliberati sau vor ramane in continuare in arest.

Zi importanta pentru Sorin Ovidiu Vintu. Omul de afaceri afla daca va paraseste sau nu arestul. Recursul facut de avocatii sai se judeca la Curtea de Apel Bucuresti. Tot astazi, magistratii vor analiza si recursurile depuse de Liviu Luca si celelalte opt persoane arestate in dosarul falimentarii Petrom Service.

Vintu si Luca sunt acuzati ca au falimentat controlat compania Petrom Service, aceasta fiind pagubita cu peste 83 milioane de euro. Mai mult, caracatita financiara pusa la cale de cei doi ar fi adus statului un prejudiciu de aproape 98 milioane de euro.

Procurorii motiveaza propunerea de arestare preventiva prin "valoarea extrem de ridicata a prejudiciului produs", dar si prin faptul ca in timp ce era judecat in alte dosare, Vantu ar fi incalcat interdictiile procurorilor si ar fi transferat banii din conturi pentru a nu putea fi gasiti.

×