Casa Regală a României a acordat titlul de Furnizor al Casei Regale pentru următorii trei ani producătorului de vin "Domeniul Coroanei" Segarcea. Titlul a fost înmânat de Majestatea Sa, Regele Mihai I, care a venit însoţit de Principesa Margareta, a vizitat crama şi a fost foarte interesat de procesul de obţinere a vinului atât în cramă, cât şi pe domeniu.
Cu această ocazie a fost dezvelit un bust al Regelui Carol I, realizat de sculptorul ieşean Ovidiu Ciobotaru, mai ales că Domeniul Coroanei Segarcea a fost înfiinţat în 1884 de cel dintâi rege al românilor. Trebuie spus că în această zonă a Olteniei, cultura viţei-de-vie are o tradiţie foarte veche, ce se pierde în negura timpurilor. Vinurile obţinute la Domeniul Coroanei Segarcea au fost alături de regii României la toate marile recepţii diplomatice. Din acest motiv, când cineva ia un pahar cu un astfel de vin, e ca şi când ar ţine în mână o carte de istorie.
Situat în câmpia Olteniei, Domeniul Coroanei Segarcea se aseamănă vara cu o insulă de verdeaţă îmbăiată de galbenul auriu al culturilor de cereale. Viile se află pe pământurile de la Segarcea, pe dealul Robului, şi formează un minunat amfiteatru natural care impresionează. Regele Carol I a fost fermecat de frumuseţea locului, Segarcea devenind astfel Domeniul Coroanei. La începutul secolului trecut, crama de la Segarcea era una dintre cele mai frumoase şi totodată aici s-a ţinut cont încă de la începuturi de principiile moderne ale producerii vinului la acea vreme. A fost construită în formă de cruce, fiecare latură având scopul său.
Decorat în vechiul stil regal, Palatul Vinului, recent renovat, ascunde secretele procesului de transformare a strugurilor într-un vin curat precum lacrima şi cu o aromă îmbietoare.