x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violenţe în Piaţa Victoriei: Revoluţionarii cer demisia lui Băsescu şi a Guvernului Boc

Violenţe în Piaţa Victoriei: Revoluţionarii cer demisia lui Băsescu şi a Guvernului Boc

20 Dec 2011   •   07:44
Violenţe în Piaţa Victoriei: Revoluţionarii cer demisia lui Băsescu şi a Guvernului Boc

Cateva sute de revolutionari protesteaza in Piata Victoriei impotriva masurilor de taiere a unor indemnizatii care erau acordate luptatorilor din Revolutia Romana. La un moment dat, protestatarii au incercat sa rupa cordonul de ordine si sa iasa din perimetrul impus pentru actiune, astfel ca jandarmii au fost nevoiti sa intervina pentru restabilirea ordinii.

Oamenii solicita demisia Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu. "Noi vrem sa cada Guvernul Boc. Este cea mai proasta guvernare din ultimii 20 de ani", a declarat unul dintre protestatari, potrivit Antena 3.

Manifestantii s-au adunat in fata Muzeului National 'Grigore Antipa' si poarta steaguri tricolore si bannere cu mesaje precum "Ne cerem scuze ca nu am murit in 1989!" sau "Noi cu mandria, voi cu hotia". Ei scandeaza "Romania trezeste-te", "Hotii, hotii!", "Jos Guvernul comunist!", "Nu plecam acasa, hotii nu ne lasa!".

Un al protest violent al revolutionarilor a avut loc pe 7 decembrie. Atunci, manifestantii au sustinut ca fortele de ordine au utilizat gaze lacriomogene in timpul altercatiilor.

Revolutionarii cer continuitate in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei, amenintand ca daca vor pierde acest drept si daca nu vor fi primiti de premier vor recurge la ample actiuni de protest.

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educatiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii prescolari, va sista indemnizatiile pentru revolutionari si va limita reducerile de tarife si gratuitatile la transport, releva un document guvernamental. (V.M.)


×