x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violeta Alexandru: Se greşeşte faţă de organizatorii de concerte şi evenimente în aer liber

Violeta Alexandru: Se greşeşte faţă de organizatorii de concerte şi evenimente în aer liber

de Alice Petrescu    |    16 Mai 2021   •   19:47
Violeta Alexandru: Se greşeşte faţă de organizatorii de concerte şi evenimente în aer liber

Violeta Alexandru, susține că industria evenimentelor este în colaps, după ce autoritățile au decis să mențină mai multe reguli și restricții care le blochează activitatea. „Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba, scrie fostul ministru al muncii pe pagina sa de Facebook.

 



Liderul liberal consideră că ar fi necesar ca în acest domeniu să se organizeze „măcar un proiect pilot”  

„Eu înţeleg şi sprijin faptul că autorităţile caută să stimuleze vaccinarea! Vaccinarea este soluţia pentru revenirea la normalitate. Am, în acelaşi timp, convingerea că publicul care vine la concerte a înţeles că vaccinarea este cheia, cei care aşteptau concertele rock, de exemplu, au fost printre primii care au înţeles acest lucru. Ştiu ce spun. Noi, liberalii, înţelegem că aici vorbim despre un public care are responsabilitate, atât în organizarea evenimentului cât şi în participare, în cele mai sigure condiţii”, a mai precizat Violeta Alexandru.
 

În plus preşedintele PNL Bucureşti spune că în industria concertelor își desfăloară activitatea oameni calificaţi, dacă aceştia nu vor avea de lucru, atunci vor pleca în alte domenii şi vor fi greu de înlocuit.

"În industria concertelor se lucrează cu oameni calificaţi, o bună parte plecaţi deja din branşă, reprofilaţi ca să poată supravieţui. Nu pot fi înlocuiţi peste noapte, chiar să vrea cineva, cu noi angajaţi fără specializare. Dacă acestor oameni nu li se dă de muncă, vor pleca din industrie.", a explicat Violeta Alexandru.

Organizatorii de festivaluri susțin că măsurile luate de autorități nu se pot aplica la evenimentele pe care ei le organizează.

 „Cred că nicăieri în lume nu poți să te gândești că organizezi un eveniment la care să asiguri doi metri pătați pentru fiecare persoană. Noi am propus un set de norme care odată aplicate, am trasnforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a declarat la Aleph News Edy Chereji, director de comunicare Untold și Neversea.

Guvernul a adoptat vineri o hotărâre privind prelungirea stării de alertă, cu o serie de modificările care intră în vigoare din 15 mai. Organizarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor, concertelor sau altor evenimente publice sau private este permisă numai cu cel mult 500 de spectatori cu respectarea a 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție.De asemenea, participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore.


 

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru