x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viorel Hrebenciuc, la DNA în dosarul de corupţie de la CNA: "Mi s-a comunicat că sunt suspect"

Viorel Hrebenciuc, la DNA în dosarul de corupţie de la CNA: "Mi s-a comunicat că sunt suspect"

04 Sep 2014   •   12:00
Viorel Hrebenciuc, la DNA în dosarul de corupţie de la CNA: "Mi s-a comunicat că sunt suspect"
UPDATE 12:16 - Viorel Hrebenciuc a declarat, la ieşirea de la DNA, că i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul de corupţie de la CNA. "Eu sunt aici, bănuiesc, o victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că sunt suspect în acest dosar", a afirmat Hrebenciuc.

El a precizat că este vorba de dosarul format în baza plângerii împotriva CNA depusă din partea PP-DD de deputatul Liliana Mincă, dar a spus că nu poate să dea amănunte din cauză.

Întrebat care este acuzaţia care i se aduce, Hrebenciuc a făcut trimitere la Legea 78/2000 art.13.

"Chestia asta cu marele Hrebenciuc este foarte multă legendă (...) Nu prea corespunde adevărului", a subliniat deputatul PSD, care a precizat că nu îi este teamă de nimic pentru că ştie ce a făcut şi mai ales ceea ce nu a făcut.
......................................

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, Viorel Hrebenciuc a fost chemat la DNA pentru a i se comunica că s-a început urmărirea penală pe numele său.

La intrarea în sediul DNA el a precizat că a fost chemat în dosarul CNA. Întrebat dacă are calitatea de suspect, el a menţionat că doar procurorul de caz decide asupra acestui aspect, dar nu vede niciun motiv pentru acest lucru.

Hrebenciuc a negat că şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine avantaje la CNA sau pentru televiziunea lui Gheorghe Ştefan. "Este o prostie", a spus social-democratul întrebat dacă şi-ar fi exercitat influenţa în favoarea lui Gheorghe Ştefan pentru televiziunea acestuia.

Pe 25 iulie deputatul social-democrat a precizat, la sediul DNA, că a fost chemat pentru a da o declaraţie în legătură cu relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). El a susţinut că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care PP-DD a făcut plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu.

Preşedintele PP-DD, Simona Man, şi Liliana Mincă, deputat PP-DD, au depus la Direcţia Naţională Anticorupţie, la începutul lunii iulie, o sesizare privind posibilele acte de corupţie ale preşedintelui CNA, Laura Georgescu.
 

×
Subiecte în articol: viorel hrebenciuc dosar cna