x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dr. Vlad Ciurea avertizează: Creierul se umflă, de asta apare durerea

Dr. Vlad Ciurea avertizează: Creierul se umflă, de asta apare durerea

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2024   •   17:00
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Creierul se umflă, de asta apare durerea
Sursa foto: Antena 3 CNN

Timpul plăcut petrecut la piscină se poate încheia uneori nu tocmai bine. Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, în exclusivitate la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN, care sunt problemele care pot apărea după o zi de stat la soare.

Potrivit profesorului, căldura și soarele la care ne expunem într-o zi de vară, în special dacă nu avem capul acoperit, are efecte grave asupra creierului.

”Apare durerea de cap din multe cauze. Pentru că am stat foarte mult la soare și nu am avut niciun mijloc de protecție.

Dacă toată ziua ai stat la soare, și cu asta sunt de acord, ai muncit un an de zile, te-ai chinuit, după aceea vrei să te bucuri de soare, vrei să te bucuri de apă, de valuri, este plăcerea ta, dar seara nu te mai poți bucura de toate aceste lucruri, pentru că fenomenul care se produce, și lumea ori nu știe, ori se preface că nu știe, este umflarea creierului.

Creierul reacționează la toată această căldură, se umflă, și începe să te doară capul. De multe ori, dacă observați, avem și vărsături, nu mai putem înghiții cum trebuie, are loc o dereglare a întregului organism”, spune prof. dr. Vlad Ciurea

Ce trebuie să facem

”Și atunci prevenția este foarte importantă.

Dacă totuși am ajuns aici, s-au inventat și serviciile de urgență. Iar o persoană, dacă stă întinsă, în condiții bune, la o temperatură optimă, și cu puțină gheață pe frunte, lucrurile se ameliorează foarte repede.

Când mergem la medic

Sunt familii care cheamă medicul la primul semn, este foarte bine, pentru că nu se știe cum poate evolua. Părerea mea, ca medic, este că de asta s-a inventat medicul, ca să dea primul ajutor”, a mai spus medicul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×