x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Voiculescu: Nimeni nu va sări rândul la vaccinare, politicienii nu au prioritate

Vlad Voiculescu: Nimeni nu va sări rândul la vaccinare, politicienii nu au prioritate

24 Dec 2020   •   10:34
Vlad Voiculescu: Nimeni nu va sări rândul la vaccinare, politicienii nu au prioritate
Sursa foto: Hepta

Mai multe personalități se vor implica în campania de comunicare pe tema vaccinării anti-Covid-19, declară la RFI noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

El atrage atenția că ”orice relaxare ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”. Vlad Voiculescu spune că ”prioritatea absolută este în mod evident gestionarea pandemiei și pregătirea campaniei de vaccinare. Primul vaccin va sosi pe 26, adică practic poimâine (...). Cred că orice relaxare din partea noastră, a tuturor, personal și evident, orice relaxare din partea autorităților ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”.

Ministrul Sănătății precizează că ”vom avea destule personalități care se vor vaccina, cu siguranță, dar nimeni nu va sări rândul. Primii vor fi cei din personalul medical, care au prioritate, nu politicienii, nu oricine altcineva”.

Întrebat dacă se va vaccina în fața camerelor de filmat, pentru a da un exemplu, Vlad Voiculescu a răspuns: ”Da, sigur că da, dar atunci când îmi va veni rândul, deși mi-ar plăcea să fiu vaccinat astăzi, deja”.

Întrebat dacă vor fi cooptate personalități în campania de vaccinare, noul ministru a răspuns: ”Nu am nici o îndoială în privința asta și da, va fi o campanie de comunicare, pe care am de gând să o pregătesc, împreună cu colegii de la celelalte ministere și împreună cu președintele României, care este direct implicat”.

Vlad Voiculescu spune în ce condiții vor fi redeschise școlile: ”Nu am o estimare, dar este o prioritate deschiderea școlilor, deîndată ce situația epidemiologică o va permite. Dacă ne uităm în alte state europene, vedem că școlile nu au fost închise așa de rapid ca la noi. Pe de altă parte și sistemul nostru sanitar vedem că a ajuns deja la limită, iar în perioada următoare va trebui să vedem care sunt pașii pe care va trebui să-i facem pentru redeschiderea școlilor mai degrabă mai devreme, decât mai târziu (...). Atât timp cât nu mai sunt locuri la ATI, nu putem să vorbim despre nici o măsură de relaxare”.

Ministrul precizează că nu intenționează o privatizare a Sănătății, așa cum i s-a reproșat: ”E o idee foarte interesantă. Nu am vorbit niciodată despre privatizare, nu am vorbit niciodată despre scumpiri ale unor servicii medicale sau orice din categoria asta. Cred că e o reminiscență a discursului PSD și a discursului stângii despre ceea ce a făcut PDL în 2007-2008 și presupun că tot rostogolesc această minciună, pentru că oamenii încă au o oarecare teamă. Deci nici gând, nu se pune problema de privatizare a vreunui sistem de sănătate, totală sau parțială, nici gând”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu vaccinare