x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlădescu: Nu luăm în considerare modificarea taxelor şi impozitelor

Vlădescu: Nu luăm în considerare modificarea taxelor şi impozitelor

23 Iul 2010   •   00:00
Vlădescu: Nu luăm în considerare modificarea taxelor şi impozitelor
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Deficitul bugetar al României va fi de 6,8% din PIB la sfârşitul anului, a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Întrebat dacă are în vedere modificarea taxelor şi impozitelor, Vlădescu a spus că, cel puţin până la finele anului, Guvernul nu ia în considerare acest aspect.

'Nu luăm în considerare modificarea sistemului de taxe şi impozite. Pentru anul viitor pot spune că Ministerul Finanţelor Publice lucrează la mai multe scenarii. Cel final va fi decis împreună cu partenerii internaţionali. În acest moment, nu există un astfel de scenariu, de majorare a taxelor şi impozitelor', a afirmat Sebastian Vlădescu, după şedinţa de guvern.

În ceea ce priveşte anularea stimulentelor angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice, ministrul Vlădescu a precizat că după anularea acestora, cumulat cu reducerea de 25 la sută a salariilor, veniturile angajaţilor instituţiei se diminuează cu 65 la sută.

'Salariile angajaţilor s-ar diminua cu 65 la sută, dacă luăm în calcul diminuarea cu 25 la sută şi reducerea stimulentelor', a menţionat Sebastian Vlădescu.

Referitor la prezentarea unui plan de restructurare la nivelul Ministerului Finanţelor, acesta a adăugat că un astfel de proiect a fost prezentat Executivului şi va fi lansat în dezbatere publică.


Premierul Emil Boc a precizat că se păstrează cote Tva reduse pentru anumite categorii de produse şi servicii printre care permiterea accesului la muzee, cinematografe, livrarea de proteze, produse ortopedice, medicamente, cazarea în sectorul hotelier, pentru care valoarea TVA va fi de 9%, sau contrucţia de locuinţe sociale cu suprafaţă utilă de maximum 120 de metri pătraţi, cămine de bătrâni, case de copii, centre de reabilitatre pentru minorii cu handicap, pentru care TVA va fi de 5%.

Potrivit antena3.ro, Executivul a adoptat astăzi şi normele metodologice de aplicare a noilor reguli privind combaterea evaziunii fiscale.

×
Subiecte în articol: special observator