x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Voiculescu vs Morar - DNA, obligată să depună Nota SRI

Voiculescu vs Morar - DNA, obligată să depună Nota SRI

de Violeta Fotache    |    07 Noi 2007   •   00:00
Voiculescu vs Morar - DNA, obligată să depună Nota SRI
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus ieri ca DNA să depună Nota către SRI in cazul "ascultării" telefoanelor Corinei Voiculescu.Â


Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus ieri ca DNA să depună Nota către SRI in cazul "ascultării" telefoanelor Corinei Voiculescu. Â

Un nou episod s-a derulat ieri la instanţă in procesul intentat de Corina Voiculescu impotriva şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar (foto), prin care fiica mai mică a omului de afaceri Dan Voiculescu il acuză pe şeful Anticorupţie că ar fi solicitat SRI să-i fie ascultate ilegal telefoanele.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au clarificat ieri ce instituţie trebuie să depună la dosarul din instanţă Nota transmisă de DNA către SRI, după ce la termenul trecut au admis cererea Corinei Voiculescu in acest sens. Apărătorul procurorului-şef al DNA nu s-a opus solicitării, precizănd că documentul nu este un secret de stat şi că depunerea lui la dosar ar fi utilă acestei cauze pentru a se vedea ce conţine.

Instanţa a admis atunci cererea. Problema era cine depune documentul: DNA sau Ministerul Public? Potrivit Mediafax, reprezentantul Ministerului Public, prezent ieri in sala de judecată, a susţinut că Nota trebuie depusă de DNA, nu de Ministerul Public, in condiţiile in care Direcţia este instituţie cu personalitate juridică. Instanţa a decis că DNA este instituţia care trebuie să depună la dosar Nota către SRI, obligănd DNA să facă acest lucru pănă la următorul termen de judecată, stabilit pentru 11 decembrie.


"ASCULTARE" FÃ...RÃ... DOSAR. Plăngerea Corinei Voiculescu a fost inregistrată la Judecătoria Sectorului 1 la data de 12 iulie 2007. Ea a depus la 19 aprilie 2007, la Secţia Anchete Speciale din cadrul Parchetului Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), o plăngere penală impotriva şefului DNA, Daniel Morar, pe care il acuză de infracţiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

In plăngere, Corina Voiculescu arată că Daniel Morar i-a incălcat o serie de drepturi garantate de Constituţie, libertatea individuală, secretul corespondenţei şi al convorbirilor telefonice şi dreptul la viaţă privată, dreptul la imagine, atunci cănd i-a cerut in mod direct şefului adjunct al SRI, Florin Coldea, date despre viaţa ei privată, dar şi despre activitatea profesională, şi asta in condiţiile in care ea nu face obiectul nici unui dosar penal al DNA.

In aceeaşi zi, liderul PC, Dan Voiculescu, prin avocat, a depus şi el o plăngere penală impotriva şefului DNA, acuzăndu-l de poliţie politică atunci cănd a cerut SRI date despre persoana sa. Plăngerea se află in faza verificărilor preliminare, la Parchetul ICCJ. Pe de altă parte, Daniel Morar susţine in intămpinarea depusă la dosarul cauzei că DNA a respectat legea atunci cănd a făcut adresele la SRI.

×
Subiecte în articol: observator voiculescu