x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Voluntari, firme, psihologi își oferă sprijinul pentru victimele incendiului

Voluntari, firme, psihologi își oferă sprijinul pentru victimele incendiului

01 Noi 2015   •   16:12
Voluntari, firme, psihologi își oferă sprijinul pentru victimele incendiului

Zeci de persoane, diverse firme, psihologi se implică pentru a ajuta familiile victimelor incendiului care a avut loc vineri noaptea în Capitală, dar şi pentru a oferi mâncare şi apă personalului medical şi celor care vin să doneze sânge.

"Nu mi-am propus să fac asta. Totul a pornit de la un mesaj pe Facebook şi am început să coordonez, începând de aseară, mai mulţi voluntari pe care îi cunosc personal sau numai de pe Facebook", a declarat duminică, pentru AGERPRES, jurnalista Oana Botezatu.

Ea a arătat că soţul său, mai mulţi prieteni, dar şi alte persoane pe care nu le cunoaşte personal au mers la spitalele în care se află internaţi răniţii, precum Floreasca, Bagdasar-Arseni, Spitalul de Arşi, Universitar, Sf. Ioan, dar şi la Centrul de Transfuzii din Capitală pentru a oferi mâncare, apă, cafea aparţinătorilor şi familiilor pacienţilor, donatorilor, personalului medical, dar şi ziariştilor.

Printre firmele care au oferit diverse produse, potrivit Oanei Botezatu, s-au aflat Billa, Mega Image, Icon Food, Luna Cafe, Pizzicato, Starbucks.

"La Floreasca, medicii şi asistentele plângeau pentru că au primit ajutor", a mărturisit jurnalista.

De asemenea, ea a arătat că peste 20 de persoane au contactat-o pentru a ajuta familia femeii de serviciu de la clubul Colectiv, decedată în incendiu.

Colegiul psihologilor din România şi mai multe firme specializate în acest domeniu oferă asistenţă psihologică gratuită pentru familiile victimelor. Echipa Colegiului psihologilor din România este activă şi va funcţiona pe o perioadă nedeterminată la Spitalul de Arşi, IML, Fundaţia Estuar, Clinica MindCare şi la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Şi studenţii Universităţii "Carol Davila" şi-au anunţat disponibilitatea de a sprijini cadrele medicale din spitalele care au preluat răniţii - pentru monitorizare pacienţi, toaletare plăgi, pansamente şi altele -, medicii care se ocupă de preluarea donatorilor şi recoltarea sângelui, dar şi firmele care asigură aprovizionarea unităţilor medicale cu alimente şi medicamente pentru transport şi distribuire prin mobilizarea voluntarilor.

Totodată, mai multe hoteluri oferă cazare gratuită în Bucureşti pentru rudele victimelor, iar printre acestea se numără SKAL International Romania, Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest, VOGUE Hostel şi Umbrella Hostel.

Vola.ro oferă bilete de avion pentru rudele de gradul unu şi doi din străinatate, Uber şi Black Cab ajută cu transport gratuit pentru donare, iar compania RVG suportă integral costurile biletelor de autocar pentru rudele de gradul unu şi doi ale celor decedaţi, dacă acestea se află în oraşele Darabani, Dorohoi, Botoşani, Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat şi doresc să ajungă în Capitală.

Şi clinicile particulare se implică. Medlife şi Medcenter au anunţat că oferă tratament în regim ambulatoriu, respectiv un control medical, iar farmacia Materna a anunţat că donează produse pentru vindecarea plăgilor arse. Reţeaua de sănătate Regina Maria anunţă că o echipă medicală de urgenţă dedicată acestei situaţii stă la dispoziţie la numărul de telefon 0722.456.711 şi le oferă gratuit tuturor celor care au nevoie îngrijire medicală şi tratament, consultaţii în ambulatoriu, medicamente şi materiale sanitare şi consiliere psihologică.

Asociaţia pentru Dialog şi Solidaritate a Avocaţilor (ADSA) şi-a anunţat disponibilitatea de a ajuta gratuit la efectuarea oricărui demers juridic solicitat de familiile victimelor, pentru protecţia drepturilor lor şi tragerea la răspundere a vinovaţilor.

Sursa: AGERPRES 

×