x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Voronin critică organismele internaţionale, pe care le numeşte "forţe tenebre ce fugăresc AIE"

Voronin critică organismele internaţionale, pe care le numeşte "forţe tenebre ce fugăresc AIE"

28 Iun 2010   •   00:00

Preşedintele Partidului Comuniştilor din R.Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a criticat, luni, organismele internaţionale, pe care le-a numit "forţe tenebre, care fugăresc Alianţa pentru Integrare Europeană", relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Voronin a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu înţelege de ce Consiliului Europei îi este indiferent ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. "Unde este «madame» (Josette) Durieux? Oare le este indiferent ceea ce se întâmplă în Republica Moldova? Nu, ei sunt anticomunişti şi dau undă verde actualei guvernări să facă ce vrea. Nu le pasă că ceea ce fac ea este anticonstituţional. Celor din AIE li se dă bani din exterior şi de aceea sunt fugăriţi din urmă. Sunt nişte forţe tenebre. Aceşti lideri nu hotărăsc nimic. Ce să mai vorbeşti, dacă unul ia decizii fără să aibă certificat de la doctor", a spus Voronin.

El a mai adaugat că "Alianţa a băgat coada între picioare" atunci când a anulat şedinţa Parlamentului de astăzi, în cadrul căreia urma să fie audiat raportul Comisiei Cojocaru. "Noi am depus o solicitare în Parlament încă de vineri şi cerem să fie demis Ghimpu. Ei (AIE n.red.) trebuie să pună pe ordinea de zi această chestiune. Să vedem unde se vor ascunde cei din Alianţă când va fi supusă la vot această problemă", a mai spus Vladimir Voronin.

La 24 iunie, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a emis un decret potrivit căruia 28 iunie 1940 este declarată zi a ocupaţiei sovietice. Decretul cere Rusiei, în calitatea sa de succesor de drept al Uniunii Sovietice, să-şi retragă "necondiţionat, urgent şi transparent trupele şi armamentul de pe teritoriul Republicii Moldova".

AIE a decis luni să amâne şedinţa în plen a Parlamentului. Deputaţii urmau să audieze raportul Comisiei Cojocaru pentru studierea trecutului comunist şi să condamne regimul totalitar comunist.

×
Subiecte în articol: observator