x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vosganian: Concentraţiile din subteranul minei Petrila sunt la "nivelurile standard"

Vosganian: Concentraţiile din subteranul minei Petrila sunt la "nivelurile standard"

16 Noi 2008   •   00:00

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că specialiştii care au măsurat concentraţiile, în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 02.30, în mina Petrila, au constatat că acestea sunt la "nivelurile standard" şi nu s-au mai înregistrat replici ale exploziilor



Potrivit ministrului Vosganian, nu s-au mai înregistrat replici la explozii, iar în ceea ce priveşte concentraţiile de gaze din mină, ministrul a spus că a fost asigurat de către reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei că aceastea sunt la "nivel standard".

"Ne vom deplasa la Petrila pentru a discuta cu specialiştii Institutului Naţional de Securitate Minieră - INSEMEX, să vedem dacă putem trece la intervenţia de scoatere a trupurilor minerilor morţi din mină", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, ministerul pe care îl conduce a dispus asigurarea tuturor condiţiilor de securitate, înainte de intervenţia în mină.

"Facem tot posibilul pentru recuperarea trupurilor celor decedaţi", a afirmat Vosganian.

De asemenea ministrul Economiei şi Finanţelor a anunţat începerea unui control al Corpului de control al ministerului privind modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi CNH.

Conform lui Vosganian, în 2008, subvenţiile pentru Compania Naţională a Huilei au fost de 338,9 milioane de lei, fiind onorate de MEF.

Ministrul a aprecizat că această sumă reprezintă maximum angajat cu UE, conform Regulamentului 1407 din 2002.

El a spus că a cerut Corpului de control al Ministerului Economiei să verifice "eficienţa cheltuiri banilor" de către Compania Naţională a Huilei.

Totodată, Vosganian a anunţat că a decis suspendarea din funcţie a conducerii Exploatării Miniere Petrila.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania