x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 7 octombrie 2008

Vremea probabilă 7 octombrie 2008

de Dan Panaitescu    |    08 Noi 2008   •   00:00

Dacă în regiunile sudice şi de răsărit vremea s-a răcit accentuat, respectiv majoritatea valorilor de la amiază erau cu până la 10°C...12°C mai mici decât cele înregistrate cu o zi înainte şi multe dintre ele mai mici decât minimele din cursul nopţii de joi spre vineri, în restul teritoriului vremea s-a menţinut caldă, în Crişana şi în Maramureş mercurul termometrelor a trecut de 20°C...22°C.



 În zonele cu răcire accentuată a fost şi vânt, ceva mai intens în Delta Dunării şi pe litoral, în Lunca Dunării, dar şi în zona de câmpie a Banatului. Cu intensificările de vânt s-a amplificat şi senzaţia de rece. Alt aer rece nu va mai pătrunde în ţara noastră decât poate prin vest, venind dinspre Europa Centrală prin Câmpia Panonică. Cel existent va migra pe cursul Dunării, pe Valea Oltului şi pe Valea Jiului, dar şi pe cursurile altor râuri. Ca urmare, temperatura va fi în scădere şi în regiunile situate în interiorul arcului carpatic, precum şi la munte; vor mai scădea şi minimele nocturne, mai ales in partea de est a Transilvaniei, unde minimele pot ajunge şi spre –7°C. Sunt schimbări care au adus la normal regimul termic foarte ridicat de până acum. Umiditatea aerului este scăzută, de aici şi diferenţele termice mari între noapte şi zi. În condiţiile în care vântul va bate, cel puţin pentru sud şi est, tot dinspre Marea Neagră, există posibilitatea unui aport de umezeală la limita inferioară a atmosferei, cât să se producă ceaţă la orele dimineţii. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 120C  min.: 40C
Periferie:   max.: 120C  min.: 50C

Azi (sâmbătă):
Cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a intervalului şi, trecător, vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla moderat. Presiunea atmosferică va creşte uşor.

Mâine (duminică):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante. Maxima: 12°C; minima: 3°C.

Poimâine (luni):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul în general slab. Vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante. Maxima: 13°C, minima: 3°C.

LA MUNTE


Azi (sâmbătă):
Cerul va prezenta unele înnorări în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe. Vântul va prezenta unele intensificări în Munţii Banatului. Temperatura aerului va fi în uşoară scădere.

Mâine (duminică):

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, unde izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va avea valori uşor mai mici faţă de cele din intervalul anterior.

Poimâine (luni):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Meridionali şi în Orientali, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe umiditatea de suprafaţă.

Azi (sâmbătă):
Presiunea atmosferică va creşte de la valori de 765 mm Hg până la valori de 767 mm Hg.

Mâine (duminică):

Presiunea atmosferică se va menţine la valori în jur de 767-768 mm Hg.

×
Subiecte în articol: vantul meteo presiunea atmosferică