Toaletele din parcurile bucureste-ne au fost transformate in restau-rante de lux. Buda din Herastrau cu iesire spre Aviatorilor va deveni un hotel de cinci stele.
SCANDALOS - Hotel de lux pe o buda din Herastrau
WC-urile din parcurile bucurestene au devenit una dintre cele mai profitabile afaceri din Capitala. Au mai ramas doar cateva, pentru ca majoritatea au fost transformate in restaurante de lux. Cele care au scapat de "modernizare" au fost deja repartizate unor persoane importante, cu destinatia de hotel sau restaurant. Buda din Parcul Herastrau cu iesire spre Bulevardul Aviatorilor va deveni un hotel de cinci stele.
In ultimii ani, majoritatea constructiilor din parcurile bucurestene, dar si din zona marilor bulevarde care adaposteau toalete publice s-a transformat in restaurante de lux ori in fast-food-uri sau cafenele. In anul 2001, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat o hotarare care permitea vanzarea toaletelor publice ca "spatii comerciale". In 2006, hotararea cu pricina a fost anulata, dar nu pentru mult timp. Cele cateva WC-uri care au scapat de primul val de transformari in locatii atat de cautate de VIP-urile Capitalei n-au fost uitate de cei cu simtul afacerii dezvoltat. Ultimele bude din Parcurile Herastrau, Cismigiu, Carol si Tineretului vor fi demolate in scurt timp, pe locul lor urmand a fi construite hoteluri de fite si restaurante.
HOTEL IN LOC DE BUDA. Cel mai vanat WC public care inca mai functioneaza este amplasat in Parcul Herastrau cu iesire in Bulevardul Aviatorilor. Pe locul cu pricina urmeaza sa se construiasca un hotel de lux, pentru proiectul pompos urmand a fi taiati si copacii din jur. Se pare ca planul apartine unei deputate PSD, care are totul pregatit, asteapta doar momentul prielnic. De precizat este faptul ca WC-urile care au devenit locuri bine cotate functioneaza ilegal, fara ca cineva sa puna vreo intrebare. Printre firmele care au transformat budele publice in afaceri de succes se numara: SC DINO PARC SRL (doua amplasamente), SC TOTAL FOREST SRL, care a vandut locatia firmei SC TOTAL DEVELOPMENT SRL (3), SC SOLO EXIM SRL (2), SC ALVI COM PROD SRL (2), SC SIRETUL SRL (1), SC VIC si IOANA SRL (1).
UE NU STA LA DISCUTII. Situatia din Parcul Herastrau este cunoscuta si de specialistii Uniunii Europene, care nu vor aproba finantarea cu 13 milioane de euro a proiectului de reabilitare a parcurilor bucurestene pana cand acestea nu vor fi curatate in primul rand de constructii ilegale. Asta, in conditiile in care anul trecut a mai pierdut inca 13 milioane de euro, suma ce urma a fi investita in ecologizarea malurilor lacurilor bucurestene. Banii n-au mai ajuns in bugetul Capitalei, pentru ca directorul Administratiei Lacuri si Parcuri, Virgil Carstea, n-a stiut sa justifice situatia juridica a unor terenuri din jurul lacurilor care teoretic apartineau statului, practic erau date spre concesionare unor oameni bazati.Citește pe Antena3.ro