x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de artişti şi jurnalişti protestează la Cluj-Napoca

Zeci de artişti şi jurnalişti protestează la Cluj-Napoca

01 Sep 2010   •   00:00

Oamenii protestează faţă de modul în care sunt obligaţi să îşi achite contribuţiile sociale. Artiştii şi jurnaliştii sunt revoltaţi că trebuie să stea lunar la cozi ca să dea bani statului.


La protest participă aproximativ 100 de jurnalişti şi scriitori. Ei sunt dezamăgiţi că trebuie să stea lunar la cozi pentru a achita impozitul pe drepturile de autor.

"Am ieşit să ne strigăm deznădejdea am ieşit, pentru a arăta din oraşul din care a plecat Emil Boc, cum suntem badjocoriţi, cum  după 20 de ani am crezut că libertatea e garantată, cineva încearcă să ne pună căluş gurii, cineva încearcă să ne ţină zile întregi  la cozi  de la administraţiile financiare. Nu am mai trecut prin aşa ceva din `90. Noi o să strigăm în continuare am strigat şi în `90 ,  şi în`96, şi în 2004 pentru că am crezut că vine ceva mai bun pentru noi. Am ajuns să-mi fie silă. Colegii mei ţin în mână o ţeapă, ţepele sunt pentru jurnalişti, noi ne-am luat ţeapă, cu ajutorul nostru aceşti oameni au venit la putere. Astăzi Emil Boc ne calcă în picoare. Marii actori plâng, scriitorii se uită deznădăjduiţi. Ce vor să dispărem cu toţii? ", a spus Bogdan Rareş, jurnalist.

Sursa: realitatea.net

×
Subiecte în articol: observator