x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de locuinţe percheziţionate din cauza ţigărilor de contrabandă

Zeci de locuinţe percheziţionate din cauza ţigărilor de contrabandă

30 Iul 2010   •   00:00

Procurorii DIICOT au procedat la destrămarea unei importante grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigarete de provenienţă Republica Ucraina şi Moldova, fiind efectuate simultan 50 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava, Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ.



La sediul DIICOT Suceava urmează a fi aduse pentru audieri 55 de persoane, faţă de care, după analiza materialului probator, se vor lua măsuri legale.

Potrivit unui comunicat al DIICOT ,  în cursul investigaţiilor s-a stabilit că acestea erau introduse ilicit pe teritoriul vamal al României, peste frontiera de stat adiacentă judeţelor Suceava şi Botoşani.

"Probatoriul administrat până în acest moment a demonstrat că membrii grupării coordonau şi controlau direct actele materiale de contrabandă, asigurând în acelaşi timp colectarea, depozitarea, transportul şi desfacerea către comercianţii de ţigarete de pe piaţa neagră a municipiului Bucureşti, judeţelor Constanţa, Neamţ, şi Covasna", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Liderul acestei grupări infracţionale a fost identificat în persoana numitului Paul Iova, zis Ion Petrişor, de 48 ani, din municipiul Bucureşti.
În cursul cercetărilor, cu ocazia monitorizării activităţilor infracţionale ale membrilor grupării au fost capturate peste 10.000.000 ţigarete de (500.000 de pachete de diferite mărci provenienţă Republica Ucraina şi Republica Moldova).

DIICOT precizează că valoarea prejudiciului, doar pentru ţigările capturate, se ridică în acest moment la suma de 5.000.000 lei, echivalentul a peste 1.100.000 euro.

Investigaţiile sunt efectuate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Contrabandei din cadrul IPJ Suceava sprijinit de Serviciul Coordonare Echipe Mobile din cadrul ANV.

×
Subiecte în articol: observator