x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de profesori protestează în Piaţa Victoriei: "Nu facem decât să ne apărăm demnitatea!"

Zeci de profesori protestează în Piaţa Victoriei: "Nu facem decât să ne apărăm demnitatea!"

28 Oct 2013   •   12:38
Zeci de profesori protestează în Piaţa Victoriei: "Nu facem decât să ne apărăm demnitatea!"

Aproximativ 200 de membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ protestează luni, de la ora 1:,00, în Piața Victoriei din Capitală, cerând în principal alocarea unui procent de minimum 6% din PIB pentru educație începând din anul 2014.

Cadrele didactice scandează lozinci precum: "Jos birocrația!" și poartă pancarde pe care se poate citi: "În învățământul românesc birocrația omoară educația" sau "Una este să fii salariat, alta este să fi slugă. Nu facem decât să ne apărăm demnitatea".

"La protestul de astăzi (luni — n.r.) participă aproximativ 200 de membri de la filialele sector I și 6 din cadrul FSLI. Principalele noastre revendicări se referă la alocarea, începând cu anul 2014, a minimum 6% din PIB pentru educație, modificarea Legii educației naționale, adoptarea unei legi a salarizării, dar și la depolitizarea și debirocratizarea învățământului. Nu poți cere calitate în actul de învățământ atâta timp cât un profesor debutant primește doar 200 de euro", a spus Sorin Dragne, președintele filialei sector I a FSLI.

În paralel cu protestul din Piața Victoriei, membrii FSLI protestează și la sediul Uniunii Social Liberale.

Protestul de luni din Piața Victoriei este programat să se încheie la ora 13,00, urmând să fie reluat marți și miercuri, între orele 10:00 — 12:00.

×
Subiecte în articol: profesori protest piata victoriei