x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zile de foc pentru salvamontiști: Peste 100 de persoane au fost salvate de pe munte

Zile de foc pentru salvamontiști: Peste 100 de persoane au fost salvate de pe munte

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   11:20
Zile de foc pentru salvamontiști: Peste 100 de persoane au fost salvate de pe munte
Sursa foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

105 persoane aflate în situații de risc în zonele montane au fost salvate sâmbătă de salvamontiștii din întreaga țară. Dintre acestea, 44 au fost transportate la spital.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați să intervină la un număr ingrijorător de mare de evenimente montane”, arată, duminică dimineața, Salvamont România.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 90 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Cele mai multe apeluri, 8, au fost pentru Salvamont Bihor, 7 au fost înregistrate pentru Salvamont Municipiul Brașov, câte 6 pentru Salvamont Gorj, Salvamont Caraș Severin-Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Maramureș și Salvamont Vatra Dornei și câte 5 pentru Salvamont Prahova, Salvamont Predeal, Salvamont Neamț și Salvamont Sibiu.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 105 persoane. Dintre acestea 42 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.Au fost și două persoane care au fost predate elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital.

S-au primit și 48 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvamont ]ngrijorare riscuri munte