x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua finalei Europa League. Vezi spectacolul străzii, în centrul Bucureştiului (VIDEO, FOTO)

Ziua finalei Europa League. Vezi spectacolul străzii, în centrul Bucureştiului (VIDEO, FOTO)

de Dan Radu    |    09 Mai 2012   •   09:32
Ziua finalei Europa League. Vezi spectacolul străzii, în centrul Bucureştiului (VIDEO, FOTO)

UPDATE 16:59 Suporterii finalistei Athletic Bilbao care au mai ramas in fan-zone se bucura, in prezent, de un concert al Andreei Banica. Aceasta le canta in spaniola si li se adreseaza in engleza, intre melodii.

La balcoanele Palatului Parlamentului angajatii s-au adunat ciorchine pentru a-i vedea pe suporteri cum danseaza.

UPDATE 16:30 400 de mililitri de bere costa 8 lei, la fan-zone, la fel ca si bauturile racoritoare care se servesc in pahare de 500 de mililitri.

Doar apa plata are pretul de 6 lei, pentru 500 de mililitri.

O punga de pop-corn costa 12 lei.

UPDATE 16:10 Suporterii finalistei Athletic Bilbao au parasit, in mare parte, fan-zone-ul din Piata Constitutiei, preferand sa se refugieze in Centrul Istoric sau la buticurile din zona.

Suporterii ramasi in fan-zone sunt cei cuminti, care beau Cola in loc de bere si asculta pasnic muzica populara romaneasca.

UPDATE 14:29 Centrul vechi este mai plin ca intr-o seara de sambata, insa clientii sunt majoritar spanioli.

In unele parti strazile s-au blocat din pricina suporterilor care canta si danseaza. Pot fi intalniti aici suporterii ambelor finaliste, insa atmosfera este degajata, fiecare scandand doar in favoarea echipei preferate.

UPDATE 13:46 Spaniolii au privit intrigati minute bune scena fan-zone-ului, unde o orchestra populara a efectuat interminabile probe de sunet.

Grupurile de suporteri se apropiau curiosi cand se auzea un nai sau un tambal, insa muzica pe care o asteptau intarzia sa se auda.

In cele din urma, suporterii au inceput sa cante imnul echipei, pentru a acoperi probele de sunet.

Toata frustrarea a trecut cand, intr-un final, orchestra a inceput sa cante pe bune, moment in care spaniolii au incins o combinatie de hora si perinita, in loc de batista folosind un steag de mari dimensiuni.




UPDATE 13:16 Mititeii sunt o mancare prea exotica pentru suporterii spanioli, pe care majoritatea o evita. In schimb, la gratarele din fan-zone sunt foarte apreciate frigaruile si aripioarele de pui.

Gratargiii sunt foarte impresionati de disciplina spaniolilor.

"Sunt foarte politicosi, nu se baga nimeni in fata, se respecta coada. Mititeii nu le plac, nu stiu ce sunt. Prefera frigaruile", a spus unul dintre vanzatorii de la gratare.

Suporterii sunt foarte atenti si cu paharele de bere, adunandu-le de pe jos, daca au cazut si ducandu-le la tomberoane.

Intre timp, cativa au descoperit berea ieftina, la sticla de plastic, aducandu-si provizii in fan-zone.
-----------------------------------

UPDATE 12:50 Suporterii madrileni sunt fascinati de "los cojones" calului lui Carol I.

Statuia ecvestra a lui Carol I, de langa fan-zone-ul destinat suporterilor madrileni a devenit principala atractie din zona pentru amatorii de suveniruri.

Madrilenii stau la coada ca sa-si faca poze in dreptul ei, multi insistand ca in cadru sa intre si "los cojones" - testiculele calului - care par sa-i fi impresionat foarte tare.

Suporterii, dotati cu pahare de bere cumparate din fan-zone, au inceput acum sa se plimbe agale pe strazile din zona, cantand si scandand destul de pasnic.

Un grup de spanioli s-a imprietenit cu doi maidanezi care dau din coada pe langa suporterii de langa statuia lui Carol. Spaniolii incearca sa-i momeasca cu bere.

"Sunt draguti, dar cam fricosi. Nu le place nici bautura", au precizat respectivii, adaugand ca nu le e frica de muscaturi.


-----------------------------------

Atmosfera de sarbatoare la fan-zone-ul dedicat suporterilor Atletico Madrid din Piata George Enescu.

Sute de madrileni ignora ploaia marunta care cade in aceste momente si canta sau scandeaza numele echipei favorite.

Alte grupuri de suporteri vin dinspre hotelul Hilton, din apropiere sau din centrul orasului fluturand steaguri si esarfe.

Suporterii madrileni au fost "adoptati" de bucurestenii din zona, care ii aplauda si incurajeaza. Mai mult, romanii si spaniolii isi fac poze unii altora sau, frecvent, fac poze impreuna.

La difuzoarele din fan-zone se pune la fiecare cinci minute imnul echipei, pe care madrilenii il canta cu ardoare.

×