x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ZIUA PĂMÂNTULUI 2012. Vezi câteva clipuri incredibile cu planeta noastră (VIDEO)

ZIUA PĂMÂNTULUI 2012. Vezi câteva clipuri incredibile cu planeta noastră (VIDEO)

22 Apr 2012   •   06:44
ZIUA PĂMÂNTULUI 2012. Vezi câteva clipuri incredibile cu planeta noastră (VIDEO)

In fiecare an, pe 22 aprilie, se sarbatoreste Ziua Pamantului (Earth Day), ziua in care s-a nascut miscarea pentru protejarea mediului inconjurator. Si Google sarbatoreste aceasta zi printr-un logo special.

Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu.

Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri si foarte tineri, scrie realitatea.net. Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Ziua Pamantului este menita sa inspire publicul in directia unei mai bune ingrijiri a mediului si sa-l invete sa fie mandru de patrimoniul natural. Ziua Pamantului a fost folosita initial ca o zi de informare pentru o mai buna educare a publicului cu privire la impactul oamenilor asupra mediului. De atunci, mesajul de baza al acestei zile a ramas acelasi, dar a fost dus la un alt nivel. Deja Ziua Pamantului a devenit o sarbatoare internationala. Mai multe grupuri de mediu au inceput, de asemenea, sa participe la o saptamana a Pamantului.







×