x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Ziua Verde” aduce formaţii celebre!

“Ziua Verde” aduce formaţii celebre!

de Alexandru Nastase    |    05 Sep 2008   •   00:00
“Ziua Verde” aduce  formaţii celebre!

Asociaţiile responsabile cu gestionarea deşeurilor electrice şi electronice organizează campania “Ziua Verde”, prilej cu care va fi susţinut mîine un concert în Bucureşti. Printre formaţiile care vor concerta se numără Timpuri Noi, Zdob şi Zdub şi Phoenix.

Asociaţiile responsabile cu gestionarea deşeurilor electrice şi electronice organizează campania “Ziua Verde”, prilej cu care va fi susţinut mîine un concert în Bucureşti. Printre formaţiile care vor concerta se numără Timpuri Noi, Zdob şi Zdub şi Phoenix.

 
În schimbul muzicii şi distracţiei, fiecare spectator este invitat să facă parte din Mişcarea “Ziua Verde” şi să aducă, astfel, un bec ars sau orice alt deşeu electric şi electronic. “Acest «bilet de intrare» la concert va fi depozitat într-unul dintre Colţurile Verzi amplasate pentru eveniment în Piaţa Revoluţiei”, se arată într-un comunicat remis de organizatori. Campania “Ziua Verde” este un program naţional iniţiat de Recolamp şi Rorec, organizaţii colective care îndeplinesc responsabilitatea gestionării deşeurilor electrice şi electronice, şi implementat de Roddia, agenţie specializată în programe de motivare non-financiară.

 
“RECICLEAZĂ! ACUM AI CUM!” Concertul va fi deschis de formaţia Mahala Rai Banda. Aceasta a fost înfiinţată în 2002, numai anul acesta fiind prezentă la peste 40 de concerte din Europa. Iubiţi şi apreciaţi în străinătate, “Ziua Verde” îi aduce pe scena concertului pe cei care cîntă “urban gipsy music”.

Vor cînta apoi Timpuri Noi, prietenii campaniei, iar Artan, ca de fiecare dată o prezenţă spirituală, va spune că electrocasnicele ce se ard trebuie reciclate, nu aruncate!

Piaţa Revoluţiei va răsuna şi în acordurile celor de la Al Jawala, formaţie de origine germană ce se declară fană a folclorului balcanic şi care pledează pentru responsabilitate şi respect faţă de tradiţie. Vor urma Zdob şi Zdub, iar seara va fi încheiată de legendara trupă Phoenix. Pentru acest concert vor fi prezenţi şi Moni Bordeianu, primul solist al formaţiei, şi Dorel Vintilă, toboşar în formula de început. Campania “Ziua Verde” a adunat de-a lungul verii entuziasm şi voie bună din toate locurile în care s-a oprit. Mesajul: “Reciclează! Acum ai cum!” a însoţit trupe alese în mari oraşe, precum Cluj, Deva, Tîrgu-Mureş, Bacău, Constanţa, dar şi pe litoral, la Vama Veche. Jurnalul Naţional este partener media şi prieten al evenimentului.

 

În cifre

“În cifre, Ziua Verde înseamnă: şase oraşe în care s-au lansat Colţurile Verzi – puncte de colectare destinate populaţiei, patru Omuleţi Verzi – purtători de mesaj, mascote ale acţiunii, sute de zile-om de voluntariat, zeci de momente stradale, zeci de mii de pliante distribuite, mii de afişe lipite, sute de spoturi radio, mii de kilometri parcurşi cu bicicleta pentru promovarea comportamentului responsabil faţă de mediu, zeci de jurnalişti implicaţi, sute de mici acte artistice ecologice, mii de fotografii, sute de kilograme de deşeuri electronice colectate”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

×
Subiecte în articol: verde! verde ziua verde