x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Lavinia Şandru nu este sprijinită de PSD pentru europarlamentare

Adrian Năstase: Lavinia Şandru nu este sprijinită de PSD pentru europarlamentare

30 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, a vorbit astăzi despre înregimentarea Laviniei Şandru în PSd în vederea apropiatelor alegeri europarlamentare. Liderul pesedist a explicat că "Lavinia Şandru pentru a putea candida la alegerile europarlamentare din partea acestei formaţiuni, ar trebui, mai întâi, să facă parte dintr-o structură de partid". Năstase a mai arătat că Lavinia Şandru nu este sprjinită de membrii PSD în condiţiile în care intenţionează să revină, după alegerile europarlamentare, la PIN.



Năstase a susţinut că pe lista pe care a văzut-o el, la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, nu figura Lavinia Şandru, dar nu a exclus ca, în final, aceasta să se numere totuşi printre candidaţii care urmează să fie aprobaţi într-o reuniune a Comitetului Executiv Naţional. "Eu cred că, mai întâi, ar trebui ca Lavinia Şandru să fie într-un fel asimilată, să intre într-o structură de partid şi, după aceea, cred că se poate discuta un astfel de subiect. Dar, aşa cum a apărut această candidatură posibilă ca fiind un transfer temporar, urmând ca după alegeri să plece la PIN, nu cred că va fi nimeni din partid care să sprijine o astfel de variantă", a explicat Adrian Năstase, citat de Agerpres.

Preşedintele Partidului Iniţiativa Naţională, Lavinia Şandru, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că va părăsi funcţia de lider al acestei formaţiuni şi se va înscrie în Partidul Social Democrat pentru a participa la alegerile europarlamentare din luna iunie. Ea a spus că ar putea reveni în PIN, dar va rămâne, cu siguranţă, în grupul socialiştilor europeni care este grupul său "de suflet" şi în care şi-a făcut stagiul în anul 2003. "Doresc să infirm orice speculaţie pe această temă, voi face parte din grupul socialiştilor europeni", a precizat Şandru.

Biroul Permanent Judeţean al PSD Bistriţa-Năsăud a votat, vineri, în unanimitate, propunerea venită de la liderul judeţean al partidului, deputatul Radu Moldovan, de a o nominaliza pe Lavinia Şandru drept candidat din partea acestei organizaţii pentru alegerile europarlamentare.

×
Subiecte în articol: politic