x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Severin a demisionat din PSD

Adrian Severin a demisionat din PSD

de Adriana Duţulescu    |    28 Mar 2011   •   18:01
Adrian Severin a demisionat din PSD
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

158609-20110321130014011.jpg

 

 

Adrian Severin a demisionat din PSD înainte de a fi exclus

Europarlamentarul Adrian Severin a demisionat aseară din PSD, în urma scandalului "bani contra amendamente", generat de materialele difuzate de ziarul The Sunday Times.

Severin, prezent la şedinţa PSD Bucureşti, întrunită pentru a-l exclude din partid, a spus că a decis să-şI dea demisia pentru a scuti organizaţia de Bucureşti, din care face parte, să devină un "pluton de execuţie", dar şi pentru că înţelege "momentul" în care se află partidul şi posibilitatea intensificării disputelor.

Severin a explicat, în şedinţa publică a PSD Bucureşti, că "este limpede" existenţa unui scenariu în cazul său, arătându-se convins că ţinta în privinţa sa este "mult mai înaltă" decât s-ar cunoaşte la Bucureşti. "Dar indiferent de acest context, solidaritatea noastră este esenţială. Nu vă voi lăsa să fiţi plutonul de execuţie al partidului, nu vă voi lăsa să intraţi într-o dispută în interiorul partidului", a subliniat europarlamentarul.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a întâmpinat anunţul europarlamentarului Adrian Severin vădit emoţionat, precizând că are încredere în "nevinovăţia" eurodeputatului PSD, fapt pentru care a solicitat Parchetului şi DNA să se autosesizeze pentru a ancheta cazul.

"Este un coleg loial, un coleg care a făcut foarte multe pentru partid, cât cred eu şi pentru ţară, unul dintre cei mai pregătiţi oameni. Am încredere în nevinovăţia lui Adrian Severin, am încredere că în Parlamentul European comisia care va ancheta acest caz cred că se va dovedi nevinovăţia lui Adrian Severin. Adrian Severin este un tip incomod, a fost incomod şi în România, a fost incomod şi în partid, este un tip incomod şi la Bruxelles şi cred că noi trebuie să-i spunem că rămânem solidari. De Adrian Severin ne despărţim o perioadă scurtă până când el va reuşi, şi va reuşi, sunt sigur, am încredere în capacitatea lui Adrian Severin, să dovedească că tot acest joc care s-a creat în jurul acestei perioade este decât o manipulare în care unii sau alţii doresc să scape poate de Adrian Severin, poate şi de alte persoane sau personaje importante", a spus Vanghelie înainte ca Severin să-şi anunţe demisia, dar după o şedinţă în care au convenit ca europarlamentarul să părăsească PSD.

Preşedintele PSD Bucureşti i-a urat "la mulţi ani" lui Severin, care a împlinit 57 de ani, urarea sa fiind întâmpinată de aplauzele social-democraţilor prezenţi.

Ulterior, după ce Adrian Severin şi-a prezentat demisia din PSD şi şi-a explicat gestul, Marian Vanghelie a luat din nou cuvântul, lacrimând: ""De obicei nu am probleme când dau pe cineva afară, dar îi dau pe cei care merită. Nu fac ca Băsescu, să ştiţi, nici nu am nevoie de voturi, nici nu sunt în campanie".

×