x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Severin: Sancţionarea României este dorită de preşedintele Traian Băsescu

Adrian Severin: Sancţionarea României este dorită de preşedintele Traian Băsescu

12 Mai 2009   •   00:00

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat că sancţionarea României este dorită de preşedintele Traian Băsescu, iar calea spre eventuale sancţiuni este deschisă de "lucrarea anti-românească a unor colegi din politica românească".



Într-o conferinţă de presă susţinută ăn campania sa electorală la Satu Mare, Adrian Severin a declarat că suspendarea fondurilor europene a devenit "un joc pentru România".
"Reducerea fondurilor a devenit un joc în România. Inclusiv Monica Macovei a înveninat România cu argumente neadevărate. Ei sunt partizanii acţiunilor contra României. Ei le-au promovat. Sancţionarea României este dorită de preşedintele ţării, care nu-şi iubeşte ţara, dar vrea să folosească argumente la prezidenţiale că acest lucru se întâmplă din cauza sistemului ticăloşit. Calea spre sancţiuni e deschisă de lucrarea anti-românească a unor colegi din politica românească, care găsesc la Bruxelles urechi dispuse să-i asculte", a declarat Severin.

Totodată, acesta a arătat că există un curent în Europa în legătură cu care se caută "ţinte uşoare".
"Egoismele naţionale pe fondul crizei fac ca toate statele să-şi poată recupera banii daţi sau să ia mai mult. Există un curent în legătură cu care se caută ţinte uşoare şi se aplică duble standarde. Nu e corect, justiţia din Italia are probleme mai mari decât justiţia din România şi sunt alte ţări care au probleme mai mari decât România cu absorbţia fondurilor. Este inacceptabilă aplicarea de dublu-standarde", a spus Severin.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic