x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Ţuţuianu susţine că era nevoie de o restructurare a guvernului

Adrian Ţuţuianu susţine că era nevoie de o restructurare a guvernului

16 Iul 2019   •   13:07
Adrian Ţuţuianu susţine că era nevoie de o restructurare a guvernului

Vicepreşedintele Pro România, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că nu era nevoie de remaniere, ci de o restructurare a guvernului, de o reducere semnificativă a numărului de ministere.

"Avem în aceste zile discuţia privind remanierea guvernamentală, cred că era necesar să se facă o restructurare a guvernului şi să ajungem la un guvern cu maxim 17-18 ministere, în loc de 28 cât este astăzi. Este cel mai stufos guvern din Uniunea Europeană, într-o ţară care nu are, de exemplu, dimensiunea Franţei sau Germaniei. În al doilea rând, este necesar să fie raţionalizate aparatele proprii de specialitate ale ministerelor, autorităţilor centrale, dar şi autorităţilor publice locale şi judeţene", a precizat Ţuţuianu.

Acesta a vorbit şi despre numărul mare de angajări la stat.

"Observ, aşa, o veselie a angajărilor în sistemul public de stat, care nu va putea fi continuată multă vreme. Eu cred că obiectivul de viitor al acestei ţări trebuie să fie digitalizarea, realizarea de programe informatice care să fie conectate unele cu altele, ceea ce în final va duce, probabil, la o disponibilizare de 400.000-500.000 de salariaţi din sistemul public. Astăzi avem 1,3 milioane, deci într-o structură care funcţionează normal, numărul acestora este foarte mare", a afirmat Ţuţuianu.

Vicepreşedintele Pro România a mai susţinut că guvernul trebuie să se implice în demararea unor investiţii mari, susţinând că pentru asta e nevoie şi de infrastructură rutieră bună, respectiv de autostrăzi şi de drumuri naţionale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: adrian tutuianu