x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri prezidenţiale: Posibil înainte de 15 decembrie

Alegeri prezidenţiale: Posibil înainte de 15 decembrie

de Gabriela Antoniu    |    02 Mar 2009   •   00:00

Alegerile prezidenţiale din acest an pot fi organizate înainte de 15 decembrie, iar candidatul susţinut de PD-L este Traian Băsescu, a anunţat premierul Emil Boc.



"Alegerile pot avea loc înainte de data de 15 decembrie, dar depunerea jurământului de către noul preşedinte în faţa Parlamentului să aibă loc după 15 decembrie, data expirării mandatului de cinci ani. Deci nu văd o problemă de natură constituţională pentru a nu avea organizate alegerile înainte de 15 decembrie, data depunerii jurământului de către actualul pre­şe­dinte al României. Sunt alegeri înainte, dar validarea după", a spus sâmbătă seară Boc.

El a afirmat totodată că PD-L îl susţine drept candidat pe Traian Băsescu şi că personal nu inten­ţionează să candideze pentru Preşedinţie. "Nu am avut discuţii nici măcar în somn cu cineva sau despre acest subiect cu cineva (al candidaturii sale – n.r.). Candidatul pe care PD-L îl sus­ţi­ne este Traian Băsescu. Boc a mai spus că Bă­ses­cu este partenerul ideal pentru un prim-minis­tru şi a utilizat prerogativa de mediere în interesul guvernării, susţinând că au existat momente în care nu i-a dat dreptate preşedintelui, dar că acesta ştie să asculte argumentele.

Elena Băsescu, eurocandidat
În privinţa alegerilor pentru Parlamentul European, premierul a amintit că acestea vor fi organizate la datele comunicate de UE, respectiv la începutul lunii iunie, în baza unei ho­tărâri care va fi aprobată de Guvern. Theo­dor Stolojan va deschide lista PD-L la alegerile pentru Parlamentul European, pe care se vor regăsi fosta sa consilieră, Andreea Vass, consilierul prezidenţial Cristian Preda, fiica preşedintelui Elena Băsescu şi actuali europarlamentari. Fiica preşedintelui Elena Băsescu va candida la Parlamentul European din partea organizaţiei de tineret a PD-L.

×
Subiecte în articol: politic