x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum ignoră legea Nicușor Dan. Sute de certificate de urbanism și autorizații de construire emise ilegal

Cum ignoră legea Nicușor Dan. Sute de certificate de urbanism și autorizații de construire emise ilegal

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2023   •   11:56
Cum ignoră legea Nicușor Dan. Sute de certificate de urbanism și autorizații de construire emise ilegal

Damian Matei, arhitectul șef al Municipiului București, omul adus de Nicușor Dan să ocupe funcția după pensionarea lui Adrian Bold, ar fi semnat zeci și sute de documente fără a avea acest drept.

Întreaga situație era, probabil, cunoscută de primarul general, care însă a ales să ignore legea.

Situația a fost semnalată de Alexandru Pânișoară, candidatul PUSL pentru Primăria Sectorului 1, care a făcut un denunț la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 pentru abuz în serviciu, uzurpare a funcție, fals și uz de fals în înscrisuri oficiale.

Potrivit constatărilor făcute de Inspectoratul de Stat în Construcții, în urma unui control efectuat la Primăria Generală după pensionarea lui Adrian Bold, fostul arhitect șef, Damian Matei a semnat fără a avea calitatea legală necesară 280 de certificate de urbanism și 15 autorizații de construire emise de primarul Nicușor Dan.

Totul s-a petrecut în perioade în care Adrian Bold era în concediu, iar atribuțiile sale au fost preluate de Damian Matei, fără a respecta însă prevederile legale.

„Damian Matei nu avea dreptul să semneze acele documente, care astfel sunt lovite de nulitate absolută. Ele au fost semnate de o persoană fără calitate, se află în circuitul civil și sunt folosite de beneficiari. Sunt documente în baza cărora se încheie acte notariale, contracte de antrepriză și se execută lucrări de construire”, a explicat urbanistul Alexandru Pânișoară.

 

×