x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alexandru Rafila: Decizia de revocare din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a secretarului de stat Andreea Moldovan, perfect justificată

Alexandru Rafila: Decizia de revocare din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a secretarului de stat Andreea Moldovan, perfect justificată

14 Apr 2021   •   13:27
Alexandru Rafila: Decizia de revocare din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a secretarului de stat Andreea Moldovan, perfect justificată
Sursa foto: Lucian Alecu

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, miercuri, că decizia de revocare din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este perfect justificată.

„Ne găsim în faţa unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu de revocare din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi a secretarului de stat Andreea Moldovan. Considerăm că este perfect justificată. De fapt, noi am fost consecvenţi din punct de vedere politic, dar şi tehnic, profesional, PSD, pentru că am solicitat acest lucru, nu pentru că domnul Vlad Voiculescu era de la USR PLUS, ci pentru că rolul lui, ca ministru al Sănătăţii, era să răspundă nevoilor populaţiei din România în gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil să o facă", a afirmat Rafila, la Parlament.

De asemenea, acesta a declarat că s-a ajuns în situația în care Ministerul Sănătății să funcționeze „în afara Guvernului”.

„Se pare că evidenţa faptelor a dovedit orice fel de închipuire şi, practic, am ajuns în situaţia în care Ministerul Sănătăţii funcţiona în afara Guvernului României, aşa cum funcţiona, de fapt, în afara nevoii de asigurare a serviciilor medicale, de asigurare a sănătăţii publice pentru cetăţenii români", a adăugat Rafila.

Deputatul PSD a mai apreciat că revocarea lui Vlad Voiculescu este un gest de responsabilitate din parte premierului.

„Eu consider că este un gest de responsabilitate al prim-ministrului. Vine târziu, este adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, în ultimele luni, a dus la pierderea controlului pandemiei şi, probabil, văzând acest lucru, prim-ministrul a acţionat", a mai spus Rafila.

În plus, acesta a spus că nu crede că Alianța USR PLUS va ieși de la guvernare, în contextul în care „au interese mari în zona economică și acest lucru se răsfrânge și în zona Sănătății”.

„Personal, nu cred acest lucru, dar oricum în politică totul este posibil. Este importat ca România să beneficieze de un guvern stabil şi de un guvern competent. Sunt condiţii de care avem nevoie să traversăm această pandemie", a adăugat Rafila.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila vlad voiculescu