x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Guvernul luptă doar să controleze politic TVR, nu să-i rezolve problemele

Alina Gorghiu: Guvernul luptă doar să controleze politic TVR, nu să-i rezolve problemele

26 Iul 2015   •   14:38
Alina Gorghiu: Guvernul luptă doar să controleze politic TVR, nu să-i rezolve problemele

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că Televiziunea publică este "distrusă prin inacţiune guvernamentală", Guvernul Ponta fiind, în opinia sa, mai degrabă preocupat să controleze politic TVR decât să rezolve problemele financiare cu care se confruntă instituţia.

"Ieri, la Călăraşi, am atras atenţia asupra situaţiei Televiziunii publice din România. Am spus că TVR a fost şi este distrusă prin inacţiune guvernamentală. Lucrurile au mers din rău în mai rău, datoriile au continuat să crească, ajungând la peste 150 de milioane de euro. Am cerut Guvernului Ponta să nu paseze responsabilitatea pentru TVR către Parlament, reamintindu-i premierului că a semnat un memorandum în 2012 pentru redresarea Televiziunii publice. Din păcate, Guvernul luptă doar să controleze politic TVR, nu să-i rezolve problemele", susţine Gorghiu într-o postare de duminică pe pagina sa de Facebook.

Şi secretarul executiv al PNL, Radu Carp, a solicitat, vineri, Guvernului găsirea unei soluţii pentru redresarea situaţiei Televiziunii publice, propunând fie indexarea taxei radio-tv cu rata inflaţiei, fie măsura amnistierii fiscale a datoriei TVR cu condiţia ca aceasta să renunţe la veniturile obţinute din publicitate.

Potrivit lui Carp, "Guvernul refuză să discute orice soluţie pentru TVR", deşi, după cum a susţinut el, este singurul care poate veni cu o rezolvare, fiindcă, în 2012, a fost semnat un memorandum între Guvernul Ponta şi Televiziunea Română, prin care TVR se angaja să dea afară peste 800 de persoane, iar Executivul se obliga să indexeze taxa radio-tv cu rata inflaţiei.

AGERPRES  

×
Subiecte în articol: tvr